Повече от 117 000 ученици от I до IV клас

...
Повече от 117 000 ученици от I до IV клас
Коментари Харесай

19 деца дали положителен резултат за Covid след тестване в училище

Повече от 117 000 възпитаници от I до IV клас към този момент учат присъствено след тестване за ковид.

Общо 8200 паралелки са се върнали в класните стаи, над 4600 от тях са го създали на 15 и 16 ноември т.г. В тези дни още веднъж в клас са влезнали 65 684 възпитаници, чиито родители са дали единодушие, демонстрират систематизираните данни от районните ръководства на образованието, публикувани от МОН.

От всички тествани възпитаници при започване на тази седмица 19 са дали позитивен резултат за COVID-19. Миналата седмица позитивни бяха тестванията на 11 деца.
 Ковачева не е съгласна учебните заведения сами да заплащат Коронавирус тестванията
Ковачева не е съгласна учебните заведения сами да заплащат Коронавирус тестванията

Родители и шефове на учебни заведения недоволстват

В първите два дни на седмицата с бързи антигенни проби са изследвани също 5604 учители и 3464 непедагогически експерти , които не са имали документ за имунизация.

Резултатът е бил положителен при шестима учители, а измежду непедагогическия личен състав позитивните проби са девет. През предходната седмица беше открита болест при девет учители и трима непедагогически експерти.

Увеличава се броят на доброволците. През втората седмица от връщането на децата в проучването на децата са се присъединили близо 4900 родители, медицински сестри, посредници, студенти по медицина и други със " зелен " документ.

Тестването се вкара за дребните възпитаници в общините с обща заболяемост над 250 на 100 000 души и минава умерено на всички места в страната.
 Езиковите школи желаят Министерство на здравеопазването да пусне повече от пет деца поради тестването
Езиковите школи желаят Министерство на здравеопазването да пусне повече от пет деца поради тестването

Това съобщи пред news.bg Антония Борисова

Към момента Министерството на образованието и науката е разпределило 766 хиляди теста, с които се подсигурява присъственото образование на учениците от I до IV клас в цялата страна

От ведомството допълват, че се чакат и за по-големите възпитаници, с цел да могат те също да се върнат в класните стаи при безвредни условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР