Повече от 11 милиарда долара данъци ще плати Илън Мъск

...
Повече от 11 милиарда долара данъци ще плати Илън Мъск
Коментари Харесай

Мъск ще плати над 11 млрд. долара данъци тази година

Повече от 11 милиарда $ налози ще заплати Илън Мъск - създател и притежател на компанията за електрически коли " Tesla " и компанията за галактически планове " SpaceX ".

Предприемачът разгласи самичък в профила си в Туитър данните, откакто сенатор Елизабет Уорън го прикани да се издължи на държавната хазна.

“За тези, които се чудят: тази година ще платя над 11 милиарда $ налози ", написа предприемачът.

Преди дни най-богатият човек в света Мъск беше разгласен за " Човек на годината " от влиятелното списание " Тайм ".

Компанията му " Tesla " се прави оценка на към 1 трилион $. Преди седмици, Мъск продаде акции на производителя на електрически коли на стойност 14 милиарда $, като преди този момент се допита до почитателите си в Туитър дали да го направи.

От години Вашингтон желае въвеждането на налог " благосъстояние " с презумпцията, че поради малки врати в законодателството, най-заможните заплащат относително малко данъци.

По-рано обява на портала ProPublica с данни за размера на налога върху приходите, заплатен от американските милиардери, докара до апели за въвеждане на налог " благосъстояние " и беше обект на следствие от страна на Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати.

Порталът, прочут със своите журналистически следствия, твърди, че данъкът върху приходите, заплатен от най-богатите американци сред 2014 и 2018 година, е бил единствено няколко % от общия растеж на благосъстоянието им.

Състоянието на Мъск се е нараснало с 13,9 милиарда $ за пет години, като приходите му са достигнали 1.52 милиарда $, а данъкът върху приходите - 455 млн. $.

Мъск е платил 3.27% налог върху сумата, с която е повишено положението му. Въпреки че няма правни искания към милиардера, публикуването на тази информация провокира необятен публичен отзив в Съединени американски щати.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР