Повече от 1000 протестиращи срещу президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Повече от 1000 протестиращи срещу президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Протест срещу Тръмп край Белия дом

Повече от 1000 протестиращи против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се събраха на площад „ Животът на чернокожите има значение ”, който се намира покрай Белия дом, до момента в който стотици други шестват в разнообразни региони на американската столица, съобщи Асошиейтед прес.

Протести се организираха и в други градове, от Сиатъл до Ню Йорк, само че досега в страната няма признаци за съществено принуждение или всеобщи безредици.

Демонстрациите във Вашингтон досега са мирни, като хора скандират " Чии улици? Нашите улици! " и " Ако ние не получим правдивост, те не получават мир! "

Стотици хора взе присъединяване и в шествие против Тръмп в Портланд, Орегон, където няколко души бяха задържани.

„ Така наподобява демокрацията “, скандираха протестиращите в Портланд. Губернаторът на Орегон Кейт Браун сложи под подготвеност националната армия, защото в столицата на щата има съвсем ежедневни митинги от гибелта на Джордж Флойд насам.

.Кметът на Портланд Тед Уийлър съобщи в Туитър, че няма да се толерират принуждение, закани или заличаване на непозната благосъстоятелност и че хората би трябвало да „ могат да показват мнението си, без да се опасяват за сигурността си ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР