Повече от 1000 младежи се включиха в Базара на професиите

...
Повече от 1000 младежи се включиха в Базара на професиите
Коментари Харесай

Експерт: Младите се вълнуват от бъдещата си професия

Повече от 1000 младежи се включиха в Базара на специалностите 2022, който се организира в София Тех Парк за осми път, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Има доста ранобудни младежи, през вчерашния ден беше първият ден и имаше над 1000 възпитаници, доста от тях доведени от техните учители. Младите хора се вълнуват от това какво ще вършат в бъдеще, какво да изберат, тъй че да пасва на тяхната същина, умения и ползи “. Това съобщи в изявление пред БГНЕС Дарина Георгиева, уредник и спонсорен шеф на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации (БМГД)

Първите лектори и посетители, които показват специалностите, са от сферата на гейминга.

Георгиева изясни, че схващането, че геймърите играят до късно вечерта и мъчно стават заран, в действителност не е правилно. “Напротив те са тук от 10 сутринта и описват по какъв начин човек, който обича видеоигрите може да трансформира тази своя пристрастеност в специалности ”, изясни тя.

Организаторката сподели, че през днешния ден ще бъдат показани към 60 специалности.

В залите, в които се обитава базарът, има изложени голям брой забавни изобретения, които посетителите могат да пипнат и прегледат. „ В лекционната част има доста забавни посетители, някои от които са свързани с обичайни и безконечни специалности - преподавател, публицист, доктор, както и т. нар нови и зелени специалности - избавител на храна, експерт енергийна успеваемост, експерт възобновими енергийни източници и редица други ”, описа Георгиева.

Тя означи, че забавно в базара през днешния ден е и наличието на инфлуенсър, който ще изясни какво в действителност съставлява тази специалност и дали да си инфлуенсър значи единствено да качваш фотоси. Организаторите на събитието ще срещнат младежите и с кариерни консултанти, които ще могат да дадат насоки на младите и да им подкрепят в кариерното насочване. „ Всеки, който има предпочитание може да си направи тест и да види накъде да поеме ”, добави Георгиева.

Базар на специалностите - професионално насочване за деца и младежи се организира на 25 и 26 ноември в София Тех Парк. Събитието е проведено от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации (БМГД). Това е самодейност, която подкрепя ранното кариерното насочване и предизвиква съзнателния избор на специалност. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР