Повече от 1000 европейски депутати от 25 държави призоваха лидерите

...
Повече от 1000 европейски депутати от 25 държави призоваха лидерите
Коментари Харесай

Евродепутати призоваха лидерите си да спрат израелските планове за анексиране

Повече от 1000 европейски депутати от 25 страни приканиха водачите си да се намесят и да спрат плануваното анексиране от Израел на части от окупирания Западен бряг на река Йордан, написа БГНЕС.
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху има намерение да стартира процеса идната седмица, откакто предишния месец подписа съдружна договорка с някогашния си противник от изборите.
В писмо, оповестено във вестници и изпратено до европейските външни министри на 24 юни, 1080 парламентаристи обявиха, че са " надълбоко обезпокоени от прецедента, който ще бъде основан за интернационалните връзки ".
" Такъв ход ще бъде съдбовен за вероятностите за израелско-палестински мир ", добавя писмото.
" За страдание проектът на президента (Доналд) Тръмп се отклонява от интернационално контрактуваните параметри и правила. "
Писмото загатва три пъти американския водач, само че не загатва директно Нетаняху, който към момента би трябвало да реши какъв брой територия има намерение да анексира.
" В знак на благодарност за дълготрайните задължения на Европа за мирното разрешаване на израелско-палестинския спор, ние молим европейските водачи да работят уверено в отговор на това предизвикателство ", обявиха законодателите.
" Европа би трябвало да поеме водеща роля в обединяването на интернационалните участници, с цел да се предотврати анексията. "
Европейският съюз се стреми да убеди Израел да отстъпи и претегля ограниченията за ответни дейности като отговор, в случай че Нетаняху продължи напред.
Обсъжданите наказания обаче ще изискват единодушието на всички 27 държави-членки.
Повечето подписали писмото депутати бяха членове на леви партии, а съвсем една четвърт идваха от Англия - която напусна Европейски Съюз през януари - в това число говорителката на Лейбъристката партия по външните работи Лиза Нанди.
Основната опозиционна партия в Обединеното кралство се пробва да се възвърне от години разногласия по отношение на хипотетичния антисемитизъм в своите редици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР