Повече от 1000 души се стекоха на ст. Спектрум Фийлд

...
Повече от 1000 души се стекоха на ст. Спектрум Фийлд
Коментари Харесай

Над 1000 души почетоха мемориала за Рой Халадей

Повече от 1000 души се стекоха на ст. " Спектрум Фийлд " в Клиъруотър, Флорида, с цел да уважат церемонията в памет на бейзболната легенда Рой Халадей. Да почетат паметта на двукратния притежател на " Сай Йънг " пристигнаха както родственици, другари и съотборници от Торонто Блу Джейс и Филаделфия Филис, по този начин и негови съграждани и елементарни ентусиасти, тъгуващи по един от най-обичаните бейзболисти. 40-годишният някогашен питчер почина предходната седмица в самолетна злополука с персоналния си хидроплан.

91-минутният мемориал " Честване на живота на Рой Халадей " се организира в подготвителната база на " филитата ", чийто притежател Джон Мидълтън участва персонално. " Човекът Рой Халадей направи играча Рой Халадей. Не противоположното ", съобщи той в словото си.



Публичното възпоменание стартира с обстойно видео, проследяващо най-паметните моменти от забележителната кариера на Док в МЛБ. Халадей е 8-кратен участник в Мача на звездите и има във визитката си съвършен мач и " ноу остроумен " в плейофите. Общият му баланс за 16 сезона във Висшата лига е 203-105 с 3,38 ERA.

В края брачната половинка му Бренди Халадей и синовете им Брейдън и Райън застанаха на питчерското нагорнище и пуснаха на независимост десетки пеперуди. Някои от феновете по трибуните също се включиха в символичното прощаване с Рой Халадей.



" Всички погледи са вперени в мен – показа преди този момент през сълзи вдовицата, застанала да приказва последна на подиума. – Наистина съм късметлийка, че съм привикнала с това. В продължение на 21 години стоях до мъж, от който хората безусловно не можеха да откъснат очи. Той бе изумителен. Той бе хубав вътрешно и външно. Без да каже нито дума, той изглеждаше постоянно кадърен да показа най-правилното. Когато говореше, хората слушаха. "

Другите оратори бяха бащата Рой Халадей-старши, някогашните съотборници Коул Хамълс, Чейс Ътли и Крис Карпентър, дългогодишният бейзболен началник и някогашен общоприет управител на Торонто Джей Пи Рикарди, някогашният управител на Филис Чарли Манюел и треньорът на Блу Джейс Джордж Пулис.



Сред гостите пък бяха членът на Залата на славата Франк Томас, някогашният управител на " сините сойки " Сито Гастон, мениджърът на Тампа Бей Рейс Кевин Кеш, както доста тогавашни съиграчи на Рой Халадей като Клиф Лий, Джими Ролинс, Райън Хауърд, Хосе Баутиста, Би Джей Райън, Ей Джей Бърнет, Джей Ей Хап и доста други.

" Той не обичаше да губи. Затова всичко, което правеше, бе с цел да печели. Но го правеше с приятност. Винаги ще запомня това – показа Ролинс. – Той те караше да бъдеш по-добър. Това правеше. Навсякъде, постоянно... Той просто искаше да бъде по-добър. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР