Повече от 1000 души са починали при епидемията от ебола

...
Повече от 1000 души са починали при епидемията от ебола
Коментари Харесай

Над 1000 души са починали при епидемията от ебола в ДР Конго

Повече от 1000 души са умряли при епидемията от ебола в Демократична република Конго, съобщи ДПА.

Агенцията се базира на изказване от през вчерашния ден на министерството на опазването на здравето на ДР Конго. Според изказването умрелите от вируса са 1008 души, а записаните случаи на заболяване са 1529. Информацията за броя на умрелите бе публикувана на фона на опитите на експертите по здравни грижи да лимитират смъртоносната болест, до момента в който се правят набези против клиниките и личния състав в здравните заведения.

От СЗО обявиха, че заканите за сигурността на медиците и на клиниките са се трансформирали в главно затруднение за битката с еболата. В източната част на ДР Конго има огромен брой въоръжени групировки, по-голямата част от които се борят между тях за богатите естествени запаси на страната. Няколко лечебни центрове бяха опожарени, а на 19 април медикът Ричард Моузоко бе погубен от въоръжени мъже. Властите и неправителствените организации се сблъскват в ДР Конго с локално население, което се отнася с съмнение към здравните служащи.

Настоящата зараза от ебола в източната част на ДР Конго е втората най-голяма в историята. Ебола е остро вирусно заболяване, което предизвиква тресчица и постоянно води до съществени вътрешни кръвоизливи и гибел, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР