Повече от 1000 души протестираха във Варшава срещу закона, който

...
Повече от 1000 души протестираха във Варшава срещу закона, който
Коментари Харесай

Протести в Полша заради опасения за опити да се криминализира сексуалното образование

Повече от 1000 души стачкуваха във Варшава против закона, който вкарва затвор за всеки, който „ промотира или утвърждава полова активност при малолетни “, заяви Агенция Франс Прес. Комитетът „ Спрете педофилията “, който стои зад закона твърди, че той защищава малолетните от „ полов разврат и безнравственост “, само че критици настояват, че задачата му е да забрани половото обучение.
„ Имам деца, които още не вървят на учебно заведение. Искам да мога да приказвам с тях един ден за секса. Този зле написан закон ми не разрешава да го направя. Той нарушава Конституцията “, съобщи социологът и народен представител от левицата Магдалена Биежад пред протестиращите, съобщи БГНЕС.
Законът „ основава среда, в която децата няма да знаят по какъв начин да кажат „ не “ или няма да знаят по какъв начин да кажат „ да “. Няма да могат да беседват с учители и лекари. Ще създадем евентуални жертви на педофили “, добави още тя.
Законът планува присъда до 3 години затвор, до момента в който депутатите от ръководещата консервативна партия „ Право и правдивост “ предложиха наказването да бъде увеличено на пет години.
„ Право и правдивост “, която е близка до мощната в страната Католическа черква, очевидно водеше акция против „ сексуализацията “ на децата, преди да завоюва парламентарните избори в неделя, отбелязва Агенция Франс Прес.
С лозунги „ Сексуална народна власт “ и „ Срам “, стачкуващите се събраха пред Народното събрание във Варшава по апела на феминистка група. „ Тук съм с цел да кажа, че сексът е положително нещо и половото обучение е належащо, с цел да бъде добре “, съобщи протестираща пред Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР