Повече от 100 учени, парламентаристи и общественици от цяла Европа

...
Повече от 100 учени, парламентаристи и общественици от цяла Европа
Коментари Харесай

Коронавирус: Учени, политици и общественици от Европа и Австралия хокат Китай

Повече от 100 учени, парламентаристи и общественици от цяла Европа и Австралия подписаха отворено писмо, в което подлагат на критика ролята на китайското държавно управление в световната пандемия от новия ковид, заявявайки, че актуалната рецесия, засягаща света, " е породена от режима (в Китай), който толкоз доста от вас толерират и поддържат в продължение на десетилетия ", написа " Гардиън ".

Китай се сблъска с неприязън и песимизъм във връзка с реакцията си на вируса, по-специално поради потулването от управляващите на информацията при започване на епидемията и наказването на здравните служащи, които се пробваха да предупредят сътрудниците си за новия вирус през декември.

Вече напрегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай се утежниха, защото двете държавни управления упрекват взаимно за епидемията - в това число безпочвени изказвания за съзнателно произвеждане на вируса. Пандемията също по този начин подхранва враждебните връзки на Китай с Тайван, който е оставен отвън отговора на Световната здравна организация (СЗО), и с африкански страни, чиито жители са били обект на дискриминация в Гуанджоу.

" Никога не би трябвало да забравяме, че моментът " Чернобил " на Китай беше самонанесена рана ", се споделя в писмото, оповестено в Хонконгската свободна преса.

Глобалната пандемия ни принуждава всички да се сблъскаме с неуместна истина: като политизира всички аспекти на живота, в това число здравето на хората, продължаващото автократично еднопартийно ръководство в Китайската национална република заплаши всички.

Вместо да се доверяваме на желанията на Китайската комунистическа партия и да одобряваме некритичното утвърждение на университетските институции от политиките на партията-държава, би трябвало да обърнем по-голямо внимание на гласовете на това, което може да се назова " всекидневен " Китай.

Тези самостоятелни учени, лекари, бизнесмени, цивилен публицисти, юристи от публичен интерес и млади студенти към този момент не одобряват правилото на Централен комитет от боязън. Нито пък вие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР