Повече от 100 ранени при сблъсъци в Еритрея в Тел Авив

...
От Рами АмичайЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Повече от 100 души бяха
Коментари Харесай

От Рами Амичай

ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Повече от 100 души бяха ранени при жестоки сблъсъци в Тел Авив между поддръжници на правителството на Еритрея, празнуващи Еритрея Дневно събитие и противници на президента Исаяс Афверки.

Израелската полиция стреля със зашеметяващи гранати, за да спре сблъсъците, докато някои протестиращи хвърляха камъни по полицията и запалиха кофи за боклук, казаха журналисти на Ройтерс на мястото. Кадри в социалните медии показват как привърженици на еритрейското правителство бият антиправителствени протестиращи с бухалки.

Израелски медицински служители казаха, че повече от 114 души са били лекувани за наранявания, включително около 30 полицаи.

Насилието избухна около събитие, организирано от посолството на Еритрея за отбелязване на Деня на революцията на 1 септември, който отбелязва началото на войната за независимост на Еритрея срещу Етиопия през 1961 г. Аз

Исая управлява, откакто Еритрея спечели независимост през 1993 г. Правозащитни групи осъдиха правителството му като силно репресивно и страната е под санкции на САЩ и ЕС за предполагаеми злоупотреби.

„Защо избягахме от нашата страна?“, един протестиращ в Тел Авив, каза Хагос Гавриот пред Ройтерс. "Защо израелската полиция им даде разрешение да празнуват... за този диктатор? Ние сме против това. Защо съм тук и търся подслон?"

Журналисти на Ройтерс видяха мъже с рани по главата и окървавени ръце, някои лежат на земята на детска площадка. Полицията марширува по улиците, стреляйки със зашеметяващи гранати по протестиращите.

„Понастоящем голяма полиция и сили на граничната полиция продължават да действат срещу нарушителите на закона в района на Тел Авив“, се казва в изявление на израелската полиция.

Около 25 500 еритрейци, търсещи убежище, в момента живеят в Израел, според Assaf, организация, която помага на бежанците.

Еритрейците, избягали в Израел през границата му с Египет, казват, че ще бъдат преследвани, ако бъдат репатрирани . Еритрея изисква разрешителни за излизане от своите граждани и има задължителна военна служба.

(Доклад от Емили Роуз, Хана Конфино; Редактиране от Ангъс МакСуон)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР