Повече от 100 палестинци са били убити, докато са чакали

...
Повече от 100 палестинци са били убити, докато са чакали
Коментари Харесай

Над 100 палестинци са били убити, докато чакали за хуманитарна помощ в северната част на Газа

Повече от 100 палестинци са били убити, до момента в който са чакали да бъде доставена филантропична помощ в северната част на Газа. Здравното министерство, ръководено от Хамас, упрекна израелските сили, а палестинските медии цитираха медицински източници, съгласно които израелските войски са стреляли по тълпата.

От своя страна боен източник от Тел Авив съобщи, че войските са разкрили огън, защото считат, че бойците са „ застрашени “, написа Би Би Си.

В изказване на Израелските отбранителни сили (IDF) се споделя също, че десетки са убити, стъпкани и прегазени от камиони.

Журналист в град Газа сподели за Би Би Си, че израелски танкове са стреляли по навалица, която е пристигнала да вземе хранителни запаси. Израелската войска твърди, че не знае за обстрел в региона и че случаят се преглежда.

Това се случи часове откакто здравното министерство в Газа разгласи, че повече от 30 000 души, в това число 21 000 деца и дами, са били убити от началото на войната сред Израел и Хамас. Около 7000 други са оповестени за изчезнали, а 70 450 са били лекувани от пострадвания през последните четири месеца, съгласно министерството.

Организация на обединените нации също по този начин предизвестява за задаващ се апетит в северната част на Газа, където към 300 000 души живеят с малко храна или единствено на вода.

Израелската войска стартира широкомащабна въздушна и наземна интервенция за заличаване на Хамас - която е оповестена за терористична организация от Израел, Европейски Съюз, Обединеното кралство и други - откакто въоръжени лица убиха към 1200 души в Южен Израел на 7 октомври и взеха други 253 души за заложници.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР