Повече от 100 населени места в Полша – основно в

...
Повече от 100 населени места в Полша – основно в
Коментари Харесай

Как едно полско войводство реши, че вече не е против ЛГБТИ-хората

Повече от 100 обитаеми места в Полша – главно в строго католическите региони на юг и югоизток – са оповестени за „ зони, свободни от ЛГБТИ “. Един цялостен район в този момент се отхвърля от този си статут. Защо?

Един цялостен район в Южна Полша се огъна под натиска на Европейски Съюз и анулира статута си на „ зона, свободна от ЛГБТИ ". За такива се бяха оповестили общо към стотина обитаеми места – главно в строго католическите южни и югоизточни региони на страната. Преди това полското държавно управление прикани техните управляващи да анулират решенията си.

Натискът наподобява е проработил

Така Полша дават отговор на настояването на Европейска комисия, която в противоположен случай беше заплашила да замрази средства от помощните фондове по отношение на пандемията от ковид. Регионалният парламент на Швентокшиското войводство анулира на изключително съвещание оспорвания статут.

Създаването на зони без ЛГБТИ-идеология породи остри интернационалните рецензии, в които се посочваше, че тази идеология е в блестящо несъгласие с културното завещание и вековните християнски обичаи освен в съответния район, само че също и в цяла Полша и в Европа.

През юли Европейска комисия започва наказателна процедура против Полша – за нарушаване на европейските контракти. „ Европа няма да допусне елементи от нашето общество да бъдат стигматизирани – било то поради индивида, който обичат, поради тяхната възраст, политическо мнение или поради религиозните им убеждения ", съобщи тогава председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен.

„ Против всевъзможни форми на дискриминация "

Не от през вчерашния ден ръководещата в Полша национално-консервативна партия „ Право и правдивост " (ПиС) подлага на критика и се бори интензивно против „ ЛГБТИ-идеологията ". Според нея, тя разрушавала обичайния модел на фамилията в най-вече католическа Полша.

Местният парламент в Келце – административния център на Швентокшиското войводство – освен анулира дискриминационната си резолюция, само че и одобри нова. В нея се съдържа ангажимент за отбраната на правовата държавност и полските традиции, както и за отменяне на „ всички форми на дискриминация поради пол, възраст, раса, физически увреждания, въз основа на етнически генезис, изповедание, мироглед или (сексуална) ориентировка ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР