Повече от 100 млади артисти - студенти и ученици, ще

...
Повече от 100 млади артисти - студенти и ученици, ще
Коментари Харесай

Подаряват грандиозен концерт за 3 март във Варна

Повече от 100 млади актьори - студенти и възпитаници, ще вземат участие в концерт-спектакъл във Варна, отдаден на 3 март.

Организатори на неповторимото шоу са Община Варна и Варненският свободен университет " Черноризец Храбър ". Спектакълът " Но ний знаем... " е отдаден на Националния празник на България и ще се организира на 3 март, от 17:00 ч.

На сцената на зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна ще се насладим на превъзходните осъществявания на младите актьори – студенти и възпитаници от Академичния танцов спектакъл на Варненския свободен университет, Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуства " Константин Преславски ", Ансамбъл " Българи " гр. Варна и Марти Тошев от Детска театрална академия " Питър Пан " към Държавен куклен спектакъл – Варна.

Входът е свободен.

Спектакълът " Но ний знаем... " е странствуване в историята и времето, трогателен роман за битката за независимост, за величието на българския дух и за силата на националната ни памет.

" Чрез танци, музика, слово и трагични похвати, ще се докоснем до знаменателни събития от нашето минало и ще преживеем още веднъж величието на българските герои ", споделят преподавателите от катедра " Изкуства " на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " доцент доктор Ивайло Иванов, проф. доктор Катя Кайрякова и проф. доктор Мария Кърджиева. Художествено-творческият екип е създател на сюжета и режисурата на концерт-спектакъла, в който ще вземат присъединяване повече от 100 надарени варненски студенти и възпитаници. Събитието се организира за 10-та година.

Акцент в програмата ще бъде осъществяването на студентите от Академичния танцов спектакъл на ВСУ " Черноризец Храбър ". Съставът е притежател на голям брой влиятелни награди, измежду които е и едно от най-високите оценки - " Златна лира " на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Академичният танцов спектакъл на Варненския свободен университет е креативната лаборатория на студентите от компетентност “Хореография ", в която те осъществят своите планове. Над 400 са възпитаниците на професионалното направление “Музикално и танцово изкуство " през последния четвърт век, като ползата към специалността и образованието във Варненския свободен университет непрестанно нараства. 90 на 100 от приключилите компетентност " Хореография “ се осъществят професионално, огромна част от тях работят като ръководители или хореографи на ансамбли, клубове за национални танци, а други - като учители по български танци в междинното обучение, сподели доцент доктор Ивайло Иванов, началник " Художествено-творческа активност " на Варненския свободен университет.

Академичният танцов спектакъл и СУзаХНИ " Константин Преславски “ приготвят и идващото си креативно предизвикателство към публиката - концерт-спектакъла " Ритмите на Луда Камчия “, който ще се организира на 21 март 2024 година от 18,30 ч. във Фестивалния и конгресен център на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР