Повече от 100 хил. британци заявиха, че няма да плащат

...
Повече от 100 хил. британци заявиха, че няма да плащат
Коментари Харесай

Повече от 100 000 британци заплашват да не плащат сметките си за ток и газ от октомври

Повече от 100 хиляди британци обявиха, че няма да заплащат сметките си за газ и електрическа енергия от октомври в символ на митинг против бездействието на държавното управление по отношение на повишението на цените на електрическата енергия в страната.

Организаторите на обществената акция “Не плащай” в Обединеното кралство обявиха това пред медиите.

“Само за няколко седмици се сплотиха повече от 100 000 членове на нашето придвижване в цялата страна. Не желаеме повече да плащаме за облагите на енергийните компании”, се споделя в изказване на основателите на акцията, която започва през юни.

Както уредниците означиха по-рано, акцията “Не плащай в Обединеното кралство” ще бъде осъществена единствено в случай че над 1 милион британци са подготвени да се причислят към митинга до 1 октомври.

Горната граница на цените на електрическата енергия от 1 април беше нараснала на фона на покачващите се международни пазарни цени на газа. Средната сметка за английско домакинство, което употребява по едно и също време електрическа енергия и газ, скочи с 54% до рекордните 1970 паунда.

По-рано енергийният регулатор на Обединеното кралство не изключи през есента сумата да доближи до 3000 GBP (3300-3600 USD), а самостоятелни специалисти предвиждат още по-голямо нарастване на цените – до 5000 GBP (6000 USD).

В тази връзка вестник “Гардиън” изрази мнение, че Англия “се движи към енергийна пропаст”.

Вестник Daily Telegraph посвети материал на “счупената икономическа система” на страната.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР