Повече от 100 горски пожара избухнаха в северния испански регион

...
Повече от 100 горски пожара избухнаха в северния испански регион
Коментари Харесай

Горски пожари и ранни горещини в Испания

Повече от 100 горски пожара избухнаха в северния испански район Астурия в четвъртък, множеството от тях съзнателно стартирани от подпалвачи, оповестиха управляващите, до момента в който температурите скочиха до рекордно високи стойности, предава Ройтерс.

Пламъците избухнаха в допълнение към горски пожар, който все още гори осем дни откакто започна в гори в източната част на Валенсия и още един, който обхвана 1100 хектара земя в Галисия на северозапад.

Властите не разрешиха достъпа до горските пътеки, както и следените изгаряния и потреблението на машини и моторизирани принадлежности в горите, които биха могли да провокират нови пожари.

" Астурия не гори. ИЗГАРЯТ Я! И виновните са тези, които подпалиха нашите гори. Те са нарушители и ще бъдат преследвани и третирани като такива ", написа районният началник Адриан Барбон в " Туитър ".

Испанското държавно управление съобщи, че се тревожи, че тази година ще има повече пожари след извънредно сухата зима в елементи от Южна Европа, на фона на повишаващите се температури, породени от изменението на климата.

Испания записва най-горещия си 29 март в сряда, като температурите надвишиха естествените равнища със 7 до 14 градуса по Целзий, заяви метеорологичната организация AEMET.

Канарските острови записаха температури, по-характерни за лятото, с 37,8C в Тасарте, Гран Канария. Други райони в Страната на баските и някои елементи на Централна Испания също записаха рекордни температури за това време на годината.

По-голямата част от Астурия, прилежаща Кантабрия и огромни региони от испанското средиземноморско крайбрежие оповестиха нараснала паника за риск от горски пожари в четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР