Повече от 100 души се смятат за загинали или изчезнали

...
Повече от 100 души се смятат за загинали или изчезнали
Коментари Харесай

Трагедия в река Конго

Повече от 100 души се считат за починали или изчезнали при потъването на спонтанен кораб в река Конго, оповестиха през днешния ден провинциалните управляващи в Демократична република Конго, съобщи БНР.

От водата късно в петък бяха извадени петдесет и едно тела, а а други 69 се считат за изчезнали, сподели пред Агенция Франс Прес Нестор Магбадо - представител на губернатора на северозападната провинция Монгала. По думите му, оживелите са едвам 39. Без прецизен лист на пасажерите на борда, изчезналият им брой е приблизителна оценка въз основа на потенциала на лодката, сподели той.

Плавателният съд е представлявал девет свързани канута, известни като пироги. Инцидентът може да е породен от " претоварване, усложнено в допълнение от неприятното време " през нощта, сподели още Магбадо. Мащабите на случилото се не бяха ясни, до момента в който се се появиха известия в медиите в петък вечерта, които тази заран бяха доказани от управляващите на провинцията.

Магбадо сподели, че управляващите в Монгала са уведомили Киншаса за потъването незабавно, откакто това се е случило, само че са изчакали повече информация за броя на жертвите. Операциите по търсенето и спасяването не престават, само че очакванията за намирането на още оживели избледняват, сподели той. Властите в провинцията оповестиха тридневен печал от понеделник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР