Повече от 100 души са евакуирани в Стари Оскол заради

...
Повече от 100 души са евакуирани в Стари Оскол заради
Коментари Харесай

Евакуираха над 100 души от Белгород

Повече от 100 души са евакуирани в Стари Оскол поради обстрелите по регионалния център. За евакуацията заяви кметът на Староосколския регион Андрей Чесноков в обществените мрежи, съобщи " Интерфакс ".

На местните поданици са дадени продоволствени чанти за първа нужда, проведена е кухня, предоставена е опция за здравна помощ. Организирано е и тяхното спане, въпреки и да не се показва по какъв начин.

Белгородска област страда от обстрели съвсем от началото на войната, само че до неотдавна това се случваше единствено по приграничните обитаеми места, като Шебекино.

В последния месец обаче и регионалният център е под опасност, която съветските публични лица назовават " терористични офанзиви ". На 30 декември се случи най-големия до този момент обстрел по Белгород - починаха 25 души, повече от 100 пострадаха.

В първите дни на новата година обстрелът продължи - на 2 януари и на 5 януари, когато пострадаха шест региона на Белгородска област. Стари Оскол, където сега са евакуирани хора, също е бил обстрелван.

В последния месец се появиха и недоволства в обществените мрежи от руснаци, че в региона няма бомбоубежища, а където и да има такива, те не работят, а са заключени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР