Властите в Ню Йорк издирват 9-годишната Шарлот Сена, която изчезна, докато караше колело на къмпинг в държавен парк

...
Повече от 100 души издирват 9-годишно момиче, изчезнало по време
Коментари Харесай

Повече от 100 души издирват 9-годишно момиче, изчезнало по време на къмпинг с приятели и членове на семейството в събота в северната част на щата Ню Йорк, каза губернаторът.

Шарлот Сена беше на къмпинг в щатския парк Моро Лейк със семейството си и отиде на колоездене с близки приятели около вечерята в събота вечерта, каза губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул на пресконференция в неделя.

След като изминаха няколко обиколки заедно, „тя просто искаше да обиколи още веднъж сама, да бъде голямото момиче и да го направи сама“, каза губернаторът.

Когато Шарлот не се върна около 15 минути по-късно, родителите й „веднага разбраха, че нещо става“ и започнаха да я викат по име. Хората от други къмпинги скоро се присъединиха към търсенето, каза Хочул.

Момичето е видяно за последно около 18:15 часа. ЕТ, карайки колелото си в една от обиколките на парка, каза на пресконференцията подполковник Ричард Л. Мацоне от полицията на щата Ню Йорк.

Около 18:45 ч. колелото й е намерено в примката, каза Мацоне.

Две минути по-късно майка й се обадила на властите, за да съобщи за изчезването й.

Властите са използвали авиационни и подводни ресурси в търсенето. Властите са използвали авиационни и подводни ресурси в издирването. Национален център за изчезнали и застрашени

Шарлот е видяна за последен път облечена в оранжева тениска на Pokémon с вратовръзка, тъмносини панталони, черни Crocs и сива каска за велосипед, според описанието, предоставено от щатската полиция. Тя е бяла с руса коса, висока около 4 фута и 6 инча, със зелени очи, казаха властите.

Предупреждение AMBER беше издадено в неделя сутринта, каза Мацоне.

„Предприехме тази стъпка да издадем предупреждение AMBER, защото почувствахме, че след (нашето) изчерпателно търсене, когато не можахме да я намерим тук, беше напълно възможно да е извършено отвличане“, добави той.

В продължение на повече от 18 часа държавните власти издирват детето и са разположили авиационни и подводни спасителни екипи, кръвни ловци, дронове и технологични експерти също са били призовани да анализират „други форми на комуникация в парка по това време“, каза губернаторът.

Шарлот е племенница на член на пожарната в Скенектади, който също помага в издирването, добави Хочул.

„Няма да оставим камък, нито клон, нито маса, нито една каюта необърнати, недокоснати, непроучени в търсенето ни да намерим Шарлот“, каза тя. „Ако знаете нещо, ако сте виждали нещо, ако чуете нещо, моля, свържете се с 911, за да ни кажете какво знаете.“

Шарлот е четвъртокласничка, която наскоро беше избрана за класен ръководител на ученическия съвет, каза Хочул.

„Сърцата са разбити тук днес в Ню Йорк. Надяваме се, че ще има събиране, дано има семейство, което е било травмирано, но се е събрало“, каза тя. „Това е нашата молитва и нашата надежда.“

Щатският парк Moreau Lake в окръг Саратога е с площ над 4600 акра и „се намира сред гори с твърда дървесина, борови насаждения и скалисти хребети“, според Министерството на опазването на околната среда. Намира се на около 45 мили северно от Олбъни.

Паркът каза в публикация във Facebook, че е затворен до второ нареждане.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР