Повече от 100 домакинства са пострадали от наводнението в село

...
Повече от 100 домакинства са пострадали от наводнението в село
Коментари Харесай

Предвиждат еднократна помощ за над 100 домакинства в с. Трилистник

Повече от 100 семейства са потърпевши от наводнението в село Трилистник. Те ще получат еднократна помощ от държавното управление и обезщетения за земеделските производители. Това съобщи кметът на пловдивската община Марица Димитър Иванов, заяви БНР.

" Имаме уверението в лицето на премиера Гълъб Донев, че хората ще бъдат подкрепени. Това е първото държавно управление в моя тригодишен мандат, което ме предложения лице в лице с всички министри да докладваме за вредите ", съобщи Иванов.

В потърпевшите карловски села и през днешния ден разчитат на доброволци, които оказват помощ в разчистването на домовете и се включват в доставките на храна и вода за потърпевшите фамилии.
Продължават напъните за унищожаване на тоновете тиня и наноси в селата Слатина, Каравелово и Богдан.

" Най-належащо за село Трилистник е укрепването на дигата на река Стряма ", съобщи кметът на пловдивската община Марица Димитър Иванов.
Очаква се общината да финансира и ремонт на двата моста, по които в този момент не могат да минават тежкотоварни камиони. 

" Около 90 % от селото е разчистено. Урбанизацията сега вършим. С три екипа с три комбинирани багера и надлежно камиони, както и наши служащи и доброволци, продължаваме с разчистване на селото. Направихме стерилизация на семействата. Цялата общинска пътна мрежа дезинфекцирахме. Днес ще вършим втора стерилизация на цялото село ", акцентира Иванов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР