Повече от 100 чувала с боклук събраха в Пловдив от

...
Повече от 100 чувала с боклук събраха в Пловдив от
Коментари Харесай

Събраха над 100 чувала с боклук от южния бряг на Марица

Повече от 100 чувала с отпадък събраха в Пловдив от южния бряг на река Марица. Над 50 доброволци помогнаха прелестната околност да стане по - чиста и брегът да наподобява по този начин добре, както не е бил от години, оповестява Дарик.

Мащабната самодейност за събиране и унищожаване на редица бунища по южния бряг на реката в града се провежда от Регионалния природонаучен музей в Пловдив. Брегът на река Марица, който е и дом за доста животни, някои от които предпазени типове, от години е привлекателно място за отдих и спорт, само че за жалост, не се пази чисто от хората, които го посещават.

Честите идвания на терена и неприятната и грозна панорама предизвикат шефа и уредника на Регионалния природонаучен музей да провеждат в обществените мрежи самодейност за събиране и унищожаване на отпадъците от региона.

" Местообитанието на южния бряг на река Марица е едно от емблематичните в региона, там се намират и доста от типовете, които са част от експозицията на музея ", изясни шефът Огнян Тодоров.

" Голяма част от тях гнездят или зимуват тук доста постоянно ", добави той.

Това е едно от най-красивите кътчета в Пловдив и защото единствено с недоволство не се оправят нещата, уредникът на музей Александър Петров взема решение да предприеме действителни дейности, с цел да го опази. Двамата дружно с шефа на музея нападат и труднодостъпните места до реката и частите от брега наоколо до нея, само че поради огромното количество отпадъци, кепчето се чупи.
" Затова задачата за почистването на реката ще продължи ", безапелационен е Петров.

Намерението на уредниците е самодейността да стане обичайната, а вярата е, че всякога в нея ще се включват от ден на ден доброволци.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР