Повече от 100 човека, представители на културния сектор от Пловдив,

...
Повече от 100 човека, представители на културния сектор от Пловдив,
Коментари Харесай

Новата платформа Програма „Култура“ на община Пловдив

Повече от 100 индивида, представители на културния бранш от Пловдив, се включиха през вчерашния ден в осведомителния ден за показване на новата платформа и уебсайт Програма „ Култура “ на община Пловдив: https://culture.plovdiv.bg/. Той се организира в Голяма конферентна зала на Дома на културата „ Борис Христов “ по самодейност на екипа на отдел „ Култура, археология и културно завещание “ на общината.

Новата платформа е за електронно подаване на планови оферти и електронно отчитане на дейностите, които се финансират по Наредбата за реда и изискванията за финансиране на планове по Програма „ Култура “, част от Календара на културните събития на Община Пловдив. Програмата бе призната с Решение № 122, взето с протокол № 6 от 11. 04. 2024 година на Общински съвет – Пловдив. Целта на основаване на платформата е да се опрости метода на кандидатстване, процесът да бъде оптимално транспарантен и да се сътвори база данни, списък на всичко, което се случва в културния живот на Пловдив по Културния календар.

Това е първото образование на културни оператори за работа с платформата, с цел да може от 1 август, искащите да подават документи по идните за отваряне съставни елементи Компонент 1 „ Фестивали и значими събития “ и Компонент 4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “, посредством нея. По другите два съставния елемент – Компонент 2 – „ Мобилност “  и Компонент 3 – „ Гражданска интензивност “ кандидатстването е допустимо и сега. До края на актуалната година към момента ще може да се кандидатства и по остарелия метод – на хартия през деловодството и по е-поща.

Презентацията от образованието към този момент е качена в раздел „ Ръководство за кандидатстване “ в деен линк „ Основни стадии и стъпки при регистрация в платформата, кандидатстване за финансиране с планово предложение, администриране и отчитане на финансиран план “.

Предстои да бъде качен и запис от образованието, който ще бъде също от изгода за заинтригуваните от програмата. По време на образованието през вчерашния ден, културните оператори бяха извънредно дейни и сложиха голям брой въпроси, свързани с елементи по процеса на регистрация, попълване на документите, статуса на плана, благоприятни условия за промяна на документи, механизмите за информиране на претендентите посредством автоматизирано генерирани  от платформата известия, формулярите и процесите на отчитане.

Презентацията можете да свалите отсам: https://culture.plovdiv.bg/%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР