Повече от 100 000 украинци са пристигнали във Великобритания по

...
Повече от 100 000 украинци са пристигнали във Великобритания по
Коментари Харесай

Близо 6.2 милиона бежанци от Украйна са регистрирани в Европа

Повече от 100 000 украинци са пристигнали във Англия по две схеми, основани за подкрепяне на бежанци след нашествието на Русия на 24 февруари, заяви английското държавно управление, представено от Ройтерс.
Близо 6.2 милиона бежанци от Украйна са били регистрирани в Европа към 26 юли, съгласно данни на Организация на обединените нации, като повече от половината са кандидатствали за схеми за краткотрайно престояване. Само Полша е записала повече от 1.2 милиона украинци.
Британските схеми, една за тези, които имат към този момент фамилии в Обединеното кралство, и друга, позволяваща на британците да оферират настаняване на тези, които бягат от войната, в началото бяха подложени на критика, че са прекомерно бюрократични и оставят някои бежанци в невъзможност седмици наред.
Правителството сподели, че процесът към този момент е изцяло цифровизиран и има за цел да обработва заявките в границите на 48 часа. Сега също по този начин ще се разреши на деца под 18-годишна възраст да аплайват за идване във Англия без родител или аставник, в случай че имат доказателство за единодушието на родителите.
Към 26 юли броят на молбите, получени от Англия по двете визови схеми за Украйна, е 198 200, съгласно данни на държавното управление, с общо 166 200 издадени визи. От тях 104 000 са пристигнали във Англия до 25 юли.
Великобритания даде приоритет на визите за украинци, което докара до закъснение на обработката на визи за работа и образование за доста претенденти от други страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР