Повече от 100 000 души са починали от COVID-19 в

...
Повече от 100 000 души са починали от COVID-19 в
Коментари Харесай

Над 100000 са вече жертвите на COVID в Германия

Повече от 100 000 души са умряли от COVID-19 в Германия от началото на пандемията.

Най-голямата европейска стопанска система се бори с нов скок в случаите на ковид и записва 351 смъртни случая през последните 24 часа, с което общият брой на смъртните случаи доближи 100 119, съгласно данни от института Робърт Кох.

Някои лечебни заведения към този момент са изправени пред " остро претоварване ", което наложи прехвърлянето на пациенти с Коронавирус в чужбина, сподели Гернот Маркс, началник на Германската интердисциплинарна асоциация за интензивно лекуване и незабавна медицина.

Германия разгласи по-строги Коронавирус ограничавания, като за пътешестване в превоза или вървене на работа е нужен зелен документ.

Няколко от най-тежко засегнатите региони вкараха частични локдауни.

Скокът на броя на инфектираните и умрелите провокира яростен спор в Германия дали да последват образеца на Австрия и да създадат имунизацията наложителна за всички жители.

Бъдещият канцлер Олаф Шолц изрази поддръжка за наложителната имунизация и сподели, че новото му държавно управление ще влага един милиард евро в бонуси за здравните служащи на първа линия на пандемията.

Четвъртата вълна в Германия частично се дължи на релативно ниския % на имунизиране. 69 % от популацията е имунизирано, за съпоставяне във Франция ваксинирани са 75 % от популацията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР