Повече от 100 000 бебета, родени в САЩ всяка година,

...
Повече от 100 000 бебета, родени в САЩ всяка година,
Коментари Харесай

Нови данни за вредите от хидравличното разбиване

Повече от 100 000 бебета, родени в Съединени американски щати всяка година, стартират живота си наоколо до региони, където се прави хидравлично разтрошаване (фракинг), което доста може да заплаши здравето им, твърди ново проучване. Фракингът от дълго време се подлага на критика по разнообразни мотиви, само че данните на проучването дават най-авторитетното досега доказателство за действителната щета от тази технология. Те стъпват на научния разбор на над 1 милион раждания във фракинг региони.

“Резултатите от нашето проучване демонстрират мощна връзка сред замърсяването, породено от хидравличното разтрошаване и негативното му здравословно въздействие върху хората в регионите, изключително новородените бебета ”, разяснява икономиста и академик в региона на енергийната политика Майкъл Грийнстоун. Той и неговият екип са разкрили, че бебета, родени в границите на 3 километра от местата, където протича този развой, са посочили повишен риск от ниско тегло, синдром на недостиг на вниманието, астма, както и по-слаби резултати в учебно заведение и успеваемост в работата по-късно.

Извън зоната от 3-те километра не са били регистрирани негативни резултати от фракинга, само че при бебетата, родени в региона, силата на признаците се усилва с доближаване до центъра на разбиването.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР