Повече от 10 години на Гергьовден ходя на военните гробища

...
Повече от 10 години на Гергьовден ходя на военните гробища
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Ковачев: Озадачен съм от действията на властите в РСМ, инерцията от старото време, от времето на Югославия в техните служби е много силна

" Повече от 10 години на Гергьовден отивам на военните гробища в Ново село, с цел да отдам респект на починалите за Отечеството. Церемонията е проведена от Фондация " Българска памет " дружно с нейния ръководител Милен Врабевски ",. " Този път, за голяма моя изненада, не бяхме позволени - аз, Милен Врабевски и още трима души - да влезем на територията на Република Северна Македония, без да ни дадат никакво пояснение ". Той добави, че им е даден " един лист, на който написа, че има разпореждане, че не се позволяваме в Република Северна Македония ".,това съобщи през днешния ден в Петрич европепутатът Андрей Ковачев, който не бе позволен в РСМ, поради възбрана да влиза в страната им тъкмо през днешния ден.

" Аз съм извънредно заинтригуван от това, тъй като единствено преди няколко дни имахме среща с външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи. Ние ги подкрепихме за започване на договарянията за участието в Европейския съюз. За мен е неразбираемо за какво е това отношение ", разяснява Ковачев.

По думите му следващият случай, при който български жители не са позволени в РСМ да отдадат респект на починали за Отечеството, се дължи на обстоятелството, че " инерцията от остарялото време, от времето на Югославия в техните служби е доста мощна ".

" Аз осведомих външния министър Буяр Османи, който дружно с премиера Димитър Ковачевски са в Ню Йорк, и той също не знаеше каква тъкмо е обстановката ", добави Андрей Ковачев.

" Вечна памет на падналите за Свободата и Независимостта на Отечеството ни!

Честит Гергьовден!, написа евродепутатът на персоналната си страница във Facebook след нелепата преживелица.

" За страдание фотосите са от предходната година!

Тази година не бяхме позволени до РСМ, с цел да отдадем респект на българското военно гробище край Ново село!

Тъжно и нелогично държание!

Европейска интеграция?

П.Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР