Повече от 10 души са отведени в полицията при операцията,

...
Повече от 10 души са отведени в полицията при операцията,
Коментари Харесай

Над 10 търговци на гласове от столичния кв. Христо Ботев са отведени в полицията

Повече от 10 души са отведени в полицията при интервенцията, почнала рано тази заран в столичния квартал " Христо Ботев ". Това оповестява БНР.

Акцията е по линия на противопоставяне на пазаруването на гласове и битовата престъпност. 

Тя е втора сходна в едно от най-големите ромски гета само за последните седмици. Традиционно се търсят лихвари и други неофициални водачи, които са подготвили описи с гласоподаветели и даже персонални документи.

Данните още от множеството идентични акции, почнали през предходната година, са, че на задлъжнели лица се опрощават задължения, в случай че гласоподават по избран метод.

Полицията претърсва адреси в квартала.

Действията на Министерство на вътрешните работи са свързани с противодействието на пазаруването на гласове. В операцията вземат участие екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията, добавя БНР.

До момента няма данни за трайно арестувани - от прокуратурата или съда. 

Подробности за дейностите на полицията в цялата страна ще бъде дадена на брифинг в Министерство на вътрешните работи в 11 часа през днешния ден.

Както е известно, за следващ път - към този момент при втори подред министър МВР отказва да се включи в междуведомствено звено въпреки настояванията на прокуратурата - на която да оповестява данни за оперативните си дейности в действително време.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР