Повече от 10 акта за повече от 6 000 лева

...
Повече от 10 акта за повече от 6 000 лева
Коментари Харесай

По 20 сватби на ден в Столипиново. Ромка: Обичаме музиката, това е нашият адет

Повече от 10 акта за повече от 6 000 лв. са формирани на сватбари в пловдивския квартал " Столипиново " поради високи децибели в късните часове. През летните месеци дневно се вършат по 20 сватбени тържества. По сигнали на жители за мощна музика се правят взаимни инспекции на общинския инспекторат, полицията и районната здравна ревизия.

През лятото сватбите в " Столипиново " нямат почивен ден. Правят се и в делник, и в празник.

" През тия две години, през които беше пандемията, имаше ограничавания - не се правеха такива сватби постоянно в квартала, само че в този момент към този момент, откакто се отпуснаха ограниченията, започнаха да се връщат от Западна Европа, от Германия и сигналите са ни за звук по време на няколко сватби дневно ", споделя Иван Стоянов, кмет на регион " Източен "

В разгара на лятото в " Столипиново " се върша по 20 сватби дневно. Тук в квартала има пет сватбени салона.

" Правим, това е нашият адет. Ние обичаме сватбите, ние обичаме музиката ", споделя Гюл.

Кратка разходка из улиците в " Столипиново " демонстрира, че сватбарският дух е превзел квартала. На това място се готвят да посрещнат над 400 посетители.

" Ще вършим женитба през днешния ден. Правим салатите, мезетата и ще посрещнем хората. Жива музика сме хванали, ще идват, 2-3 часа минава и след това - " Довиждане! " В 10 часа завършват, щото не дават служителите на реда - идват, споделят момчета " Дотук! " и тва е ", споделя Красимир Асенов пред Българска национална телевизия.

В една от последните инспекции са взели участие и инспектори от РЗИ, които са замерили равнището на шума.

" Издали са сътрудниците протокол, изпратен е на полицията - те ще си подхващат ограничения ", споделя д-р- Цвета Иванова от РЗИ-Пловдив.

В последно време в квартала, с изключение на от фамилни тържества, тишината се нарушава и от друга наклонност.

" Има една такава мода, че посредством избрана сума може да си поръчаш две тонколони, да седнеш пред една маса вънка пред блока и да ти свирят за един час ", споделя Иван Стоянов, кмет на регион " Източен ".

При осъществени инспекции от полицията са иззели пет тонколони. През месец юли в полицейското ръководство в квартала са получени общо 193 сигнала за нарушаване на нощната тишина.

Иначе, в Закона за отбрана от шума в околната среда е регламентирано, че  физическите лица се санкционират с санкция от 100 до 300 лв. при първо нарушаване. При следващи нарушавания от 500 до 1000 лв.. За юридически лица санкцията е от 200 до 2000 при първо нарушаване и от 2000 до 5000 – при следващи.

Има и още по-строги наказания за нарушавания на този закон, свързани с превишаване на граничните стойности на звук. Тогава физическите лица се санкционират с санкция от 500 до 1000 лева, а на юридическите лица и на едноличните търговци се постановат имуществени наказания в размер от 1000 до 3000 лева При наново нарушаване по ал.1 физическите лица се санкционират с санкции от 2000 до 6000 лева, а на юридическите лица и на едноличните търговци се постановат имуществени наказания в размер от 4000 до 10000 лева

Шумът нападна съвсем всички органи и системи на организма и утежнява качеството на живот на хората. Той води до съществени последици за здравето на индивида, проявени със сърдечно съдови болести, високо кръвно налягане, язви на стомаха, разстройства в обмяната на веществата, повишение равнището на мазнини в кръвта, риск от хиперфункция на щитовидната жлеза, понижение на слуха, намаление на защитните сили на организма, риск от астма и злокачествини тумори, неплодородие и отрицателен резултат върху плода, когато дамата е бременна. Всичко това е записано в уеб страницата на РЗИ, тъй че всеки може да се осведоми.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР