Повече от 10 200 мирни жители са били убити и

...
Повече от 10 200 мирни жители са били убити и
Коментари Харесай

ООН: Над 10 200 мирни жители са загинали в Украйна от началото на войната

Повече от 10 200 мирни поданици са били убити и над 19 300 - ранени, от началото на съветската пълномащабна инвазия в Украйна, се споделя в отчет, направен от ръководителя на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) Едем Уосорну, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отчета се акцентира, че единствено от края на декември 2023 година досега са починали 125 души, а повече от 550 са потърпевши вследствие на съветски удари. В документа се отбелязва, че 575 деца са измежду убитите от началото на продължаващата към този момент близо две години война. 

Представител на Организация на обединените нации добави, че последната серия съветски удари е усложнила в допълнение интервенциите за подкрепяне и е засегнала филантропичните чиновници. 

" Международното филантропично право би трябвало постоянно да бъде строго спазвано. Международното филантропично право изрично не разрешава директните набези против мирни поданици и цивилен обекти, както и безразборните набези. Това включва чиновници на филантропични организации и материалите, с които работят. Освен това, по време на военните интервенции би трябвало да се поставят непрекъснати старания за щадене на жители и цивилни обекти ", се споделя в изказването.

Според данни на Организация на обединените нации повече от 14,6 милиона души в Украйна ще се нуждаят от филантропична помощ през 2024 година, което се равнява на 40% от популацията. Мисията на Организация на обединените нации получи 3 милиарда $ за филантропични интервенции в Украйна през 2023 година и ще употребява същия размер средства и тази година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР