Повече от 10 000 души се включиха в шествие -

...
Повече от 10 000 души се включиха в шествие -
Коментари Харесай

С многохиляден марш почетоха Борис Немцов

Повече от 10 000 души се включиха в шествие - марш в памет на убития на 27 февруари 2015 година прочут съветски опозиционен политик Борис Немцов , заяви Интерфакс. Шествия и манифестации се организираха в столицата Москва, в Санкт Петербург и други градове.

Желаещите да вземат участие са прекосявали през инспекции за железни предмети и откакто броят им е надхвърлил 6 000 в Москва , проходите са били затворени. Навсякъде имаше засилени ограничения за сигурност, има скупчване на представители на съветските служби и силови ведомства.
 Петима наказани за убийството на Борис Немцов
Петима наказани за убийството на Борис Немцов

Общо петима души са приети за отговорни

Организатори на паметното шествие са " Солидарност ", партиите " Яблоко " и " Парнас ", патрия " 5 декември ", фондът за битка с корупцията на Алексей Навални, който остана най-яркия опозиционер на президента Владимир Путин и ръководството му, както и правозащитният център " Мемориал ".

Акциите в Москва и Санкт Петербург се организират със единодушието на кметството. Шествието минава по централни улици в столицата, хората носят портрети на Немцов, съветски флагове и плакати , както и флагове на партиите, организирали проявата.
 „ Мозъкът” на убийството на Немцов не е хванат, разгласи юристът на фамилията
„ Мозъкът ” на убийството на Немцов не е хванат, разгласи юристът на фамилията

" Пълно крушение ", счита той

Борис Немцов бе убит на мост покрай Кремъл на 27 февруари преди четири години. През 2017 година за неговото ликвидиране на 20 години затвор бе наказан някогашният военнослужещ от чеченските вътрешни войски Заур Дадаев. Още трима съучастници на физическият палач получиха от 11 до 19 години затвор. Съдът не откри поръчители на убийството , само че претекст съгласно обвиняването е етническа ненавист. Според фамилията на опозиционера следствието не прави нищо за следствието на същинските претекстове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР