Повече от 1 на всеки 4 възрастни американци се идентифицират

...
Повече от 1 на всеки 4 възрастни американци се идентифицират
Коментари Харесай

Повече от 1 на всеки 4 възрастни в САЩ се идентифицират като религиозни невъзпитани, показват нови данни. Ето какво означава това.

Повече от 1 на всеки 4 възрастни американци се разпознават като „ безрелигиозни “, което значи, че считат себе си за „ атеисти “, „ агностици “ или „ нищо изключително “, съгласно отчет от Изследователския център Pew, оповестен в сряда.

Според новия набор от данни, 28% от американците се класифицират като „ никой “, 17% от които се разпознават като атеисти, 20% като агностици и 63% като „ нищо съответно “. Повечето " не " споделят, че са отгледани да бъдат религиозни, а болшинството са отгледани в християнски семейства.

Данните се основават най-много на изследване на Pew Research Center измежду 11 201 респонденти, извършено в течение на седмица предишното лято. Докладът се основава и на няколко други изследвания, извършени през последните години, и на Националните референтни изследвания на публичното мнение на Pew.

Данните на Pew, събрани през 2022 г., демонстрират, че по-голямата част от възрастните американци считат намаляването на религиозността в страната за нещо неприятно и 45% от възрастни...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР