Повече от 1,76 милиона души са били засегнати от наводненията в

...
Повече от 1,76 милиона души са били засегнати от наводненията в
Коментари Харесай

Над 120 хил. души са евакуирани заради наводнения в китайската провинция Шанси |

Повече от 1,76 милиона души са били наранени от наводненията в северната китайска провинция Шанси, написа Би Би Си, базирайки се на локални медии. 

Поройните дъждове предходната седмица са довели до образуването на свлачища и сриването на къщи допълнително от 70 региона в провинцията.

Над 120 000 души са били разселени, а над 17 хиляди домове в Шанси са били изцяло разрушени, обявиха локалните управляващи. Китайската метеорологична работа твърди, че изобилните превалявания попречват работата на екипите, борещи се с наводненията.

Според изданието Global Times четирима служители на реда са починали в свлачище. Информация по отношение на други потърпевши не е оповестена. 

Спасители в провинциалната столица Тайюан са употребявали мегафони, с цел да успокоят блокираните от водата жители: " Дръжте децата над главата си, възрастните и дамите имат преимущество. Не се паникьосвайте, всички ще бъдат избавени. "  

Наводненията в Шанси се случват три месеца след тези в провинция Хенан, където броят на жертвите надвиши 300 души. 

Средно равнището на преваляванията, регистрирано предходната седмица, е 185,6 мм на квадратен метър. 

Ключов дял в стопанската система на провинция Шанси заема производството на въглища. Заради изобилните превалявания китайското държавно управление е спряло активността в мините и химическите фабрики. Освен това се е регистриран и недостиг на електричество поради прекъснатото електрозахранване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР