Повече от 1 600 души от всички 2 500 участници

...
Повече от 1 600 души от всички 2 500 участници
Коментари Харесай

1600 глоби за участниците в новогодишното парти във Франция

Повече от 1 600 души от всички 2 500 участници в новогодишното празненство в Западна Франция бяха санкционирани поради присъединяване в несанкционирано мероприятие и приложимост на дрога.
Подробности по случая показа през днешния ден министърът на вътрешните работи Жералд Дерманен .
Служителите на реда са открили 1 225 нарушавания на ковид-мерките и още 420 други нарушавания, от които 225 са свързани с опиати, заяви той в профила си в Туитър. Иззето е съоръжение, а няколко души са арестувани.
Министърът не прецизира дали са открити всички уредници на събирането. По-рано командващият жандармерията в Бретан ген. Пиер Совгрен съобщи, че издирването им продължава. Един от хипотетичните уредници е задържан отвън територията на изоставения склад, където се е провело празненството. В автомобила му е открит електрогенератор и винилови плочи.
Според Совгрен, управляващите са имали информация за подготовката на мероприятието и са следили мненията в обществените мрежи, само че се оказали неподготвени за подобен мащаб. За да се избегнат по-нататъшни конфликти, застрашаващи здравето както на подчинените, по този начин и на участниците в незаконното празненство, Совгрен решил да се откаже от използването на мощ и съсредоточил напъните върху защита на периметъра, с цел да не се допусне присъединението на още участници.
Той въпреки всичко призна, че уредниците са съумели да изкарат от територията на склада няколко фургона с съоръжение, заобикаляйки полицейския кордон, като са демонтирали част от оградата откъм страната на автомагистралата.
 Незаконно празненство притегли хиляди купонджии във Франция Незаконно празненство притегли хиляди купонджии във Франция
Френската полиция постави завършек на огромно рейв празненство, което стартира още в новогодишната нощ и продължи до през днешния ден, съпроводено от конфликти с...
Префекта на департамента Ил и Вилен Еманюел Бертие съобщи, че управляващите се пробват да създадат всичко допустимо това празненство да не провокира нови огнища на пандемия в страната и отвън нея. Оказва се, че в Лиерон са пристигнали участници от Белгия и Германия, заради което към мястото са били изпратени спасители, които да раздадат на участниците защитни маски и дезинфектанти. На излизане на всички участници са раздадени посоки за инспекция за ковид и е бил проведен медицински пунгк във физкултурния салон на локалното учебно заведение.
По информация на „ Телеграм “, до обяд никой от гостите не се е отбил там.
На 31 декември стотици коли се събраха в община Лиерон за рейв празненство, напомня БГНЕС. Пристигналите жандармеристи се пробвали да предотвратят мероприятието, само че били нападнати от превъзхождащите ги участници, които запалили служебният им автомобил. Дошлите подкрепления блокирали подстъпите към територията, само че не разгонили множеството, опасявайки се от вероятни конфликти.
Партито продължи 36 часа, като музиката беше спряна едвам в 05:30 ч. сутринта на 2 януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР