Повече от 1.5 милиона души са починали от коронавирус в

...
Повече от 1.5 милиона души са починали от коронавирус в
Коментари Харесай

Над 1.5 млн. са починалите от коронавируса в Европа

Повече от 1.5 милиона души са умряли от ковид в Европа от началото на пандемията от коронавируси, демонстрира информация на Агенция Франс Прес, основана на публични данни.
Към днешна дата (25 ноември) фициалният брой на смъртните случаи възлиза на 1 500 105 в общо 52 страни, откогато е регистриран първият смъртен случай в района през февруари 2020 година, сочат данните. Данните се основават на ежедневните отчети, предоставяни от здравните органи на всяка страна.
Световната здравна организация (СЗО) пресмята, че общият брой на жертвите на пандемията може да бъде два до три пъти по-висок от формалните данни, заради смъртността, която е директно или индиректно обвързвана с COVID-19.
Според формалната статистика Русия е най-засегнатата страна с 269 057 смъртни случая, само че националната статистическа организация "Росстат " прави оценка броя на умрелите в страната на съвсем 450 000 души към края на септември, като употребява по-широки критерии. В Русия са регистрирани и съвсем 30% от новите дневни смъртни случаи в Европа и приблизително по 1246 нови смъртни случая дневно.
Великобритания със 144 286 души и Италия със 133 415 души следват Русия по брой смъртни случаи в Европа.
Тази седмица СЗО предизвести, че през зимата в Европа може да има 700 000 спомагателни смъртни случая и прикани за ограничения, включващи носене на маски, обществено разграничаване и разширение на стратегиите за имунизация.
Броят на новите смъртни случаи в Европа се усилва от средата на юли, като през последната седмица са регистрирани приблизително по 4210 дневно. За финален път бяха достигнати тези равнища през есента на 2020 година, когато Европа навлезе в смъртоносната втора вълна при започване на зимата и преди да стартират всеобщите акции за имунизация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР