Повече от 1,5 милиона души са починали от Covid-19 в

...
Повече от 1,5 милиона души са починали от Covid-19 в
Коментари Харесай

Официалните данни за смъртността от коронавирус в Европа - вече над 1,5 млн. души

Повече от 1,5 милиона души са умряли от Covid-19 в Европа от началото на пандемията от коронавируси, демонстрира информация на Агенция Франс Прес, основана на публични данни.

Към днешна дата (25 ноември) фициалният брой на смъртните случаи възлиза на 1 500 105 в общо 52 страни, откогато е регистриран първият смъртен случай в района през февруари 2020 година, сочат данните. Данните се основават на ежедневните отчети, предоставяни от здравните органи на всяка страна.

Световната здравна организация (СЗО) пресмята, че общият брой на жертвите на пандемията може да бъде два до три пъти по-висок от формалните данни, заради смъртността, която е директно или индиректно обвързвана с COVID-19, напомня БГНЕС.
COVID-19 е 50 пъти по-смъртоносен от свинския грип
Смъртността от коронавирусна зараза е 50 пъти по-висока от тази при свинския грип. Това сподели Денис Логунов, заместник-директор на Нац...

Според формалната статистика Русия е най-засегнатата страна с 269 057 смъртни случая, само че националната статистическа организация " Росстат " прави оценка броя на умрелите в страната на съвсем 450 000 души към края на септември, като употребява по-широки критерии. В Русия са регистрирани и съвсем 30% от новите дневни смъртни случаи в Европа и приблизително по 1246 нови смъртни случая дневно.

Англия със 144 286 души и Италия със 133 415 души следват Русия по брой смъртни случаи в Европа.

Тази седмица СЗО предизвести, че през зимата в Европа спомагателни смъртни случая и прикани за ограничения, включващи носене на маски, обществено разграничаване и разширение на стратегиите за имунизация.

Броят на новите смъртни случаи в Европа се усилва от средата на юли, като през последната седмица са регистрирани приблизително по 4210 дневно. За финален път бяха достигнати тези равнища през есента на 2020 година, когато Европа навлезе в смъртоносната втора вълна при започване на зимата и преди да стартират всеобщите акции за имунизация.
На фона на високата смъртност: Здравният министър твърди, че коронавирус вълната е пречупена
„ Пречупихме вълната. Броят на инфектираните понижава, а този на имунизираните и тестваните се усилва. Броят на хората в лечебни заведения н...

Но темпът на повишаване на случаите е доста по-различен. Броят на новите смъртни случаи се е нараснал четири пъти за 20-те седмици от средата на юли до седмицата от 18 до 24 ноември, когато са регистрирани 29 500 случая. За съпоставяне, предходната година бяха нужни единствено пет седмици, с цел да скочат седмичните смъртни случаи, свързани с ковид, от 7000 на 30 000, защото не бяха налични ваксини, които да обезпечат отбрана.

От началото на октомври публично записаните нови случаи доближиха среднодневно 369 915 сред 18 и 24 ноември, което съставлява 14-процентно нарастване по отношение на миналата седмица.

Голям брой по-малко тежки или асимптоматични случаи остават неоткрити, макар засиленото тестване от началото на пандемията през март 2020 година

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР