Повече от 1,5 милиона абонати в Тексас са останали без

...
Повече от 1,5 милиона абонати в Тексас са останали без
Коментари Харесай

Повече от 1,5 милиона души в Тексас останаха без ток заради урагана Берил

Повече от 1,5 милиона клиенти в Тексас са останали без електричество заради въздействието на урагана " Берил ", които се насочи от Мексико и Карибите към Съединени американски щати, написа CNN , като се базира на уебсайтът PowerOutage.

1 537 649 поданици на Тексас са останали без електричество от тази заран (8 юли).

Ураганните пориви напразно от съвсем 120 км/ч нанесоха големи вреди на крайбрежията на Тексас, а най-силните ветрове са регистрирани в град Фрийпорт (151 км/ч).

Проливните дъждове от " Берил " предизвикват извънредно рискови наводнения в Тексас, изключително в региона на Хюстън, където най-малко две дузини обитаеми места оповестяват за наводнения.

От неделя (7 юли) вечерта до момента там са паднали превалявания от 10 до 20 см, като огромна част от дъжда е паднал след разсъмване.

По данни на Националната метеорологична работа на Хюстън от среднощ насам на интернационалното летище " Джордж Буш " в северната част на града са паднали над 15 см дъжд.

" Берил " губи силата си, до момента в който се придвижва във вътрешността в сушата и е с категория на тропическа стихия, само че заплахата остава, предизвестяват американските управляващи. Проливните дъждове и рисковите неочаквани наводнения ще продължат да съпътстват разрушителните ветрове на " Берил ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР