Повече от 1,4 млн. млади хора по света са взели

...
Повече от 1,4 млн. млади хора по света са взели
Коментари Харесай

1,4 млн. ученици по света са участвали в стачките за климатичните промени

Повече от 1,4 млн. младежи по света са взели присъединяване в учебните стачки за предприемане на незабавни дейности във връзка с климата . Това оповестиха екоактивисти, представени от английския в. " Гардиън ".

Грета Тунберг, 16-годишната шведска ученичка, чийто независим митинг предишния август провокира световното придвижване, съобщи: " Доказахме, че има значение какво правиш и че никой не е прекомерно дребен, с цел да промени нещата . "
 Протести на възпитаници в целия свят с искане за битка с климатичните промени
Протести на възпитаници в целия свят с искане за битка с климатичните промени

Младите хора, въодушевени от 16-годишната шведка Грета Тюнберг, приканват политиците да подхващат дейности

Децата не влязоха в учебно заведение в петък в 2233 града в 128 страни, като демонстрации се организираха от Австралия до Индия, Англия и Съединени американски щати, демонстрират данните на уеб страницата Fridays for the Future. Още стачки са планувани за 15 април. Учениците в България са " пас ".

Еял Вайнтрауб, 18-годишен възпитаник от Аржентина, който е взел присъединяване в митингите, разяснява: " Достигнахме точка в историята, когато имаме механически потенциал за справяне с бедността, недохранването, неравенството и, несъмнено, световното стопляне. Решаващите фактори за това дали да се възползваме от нашия капацитет ще бъдат нашият активизъм и интернационалното ни единение . "

Стачките, въодушевени от Тунберг, получиха всеобща хвалба, като от ООН-жени акцентираха в " Туитър ": " Тя е доказателство, че би трябвало да се вслушваме в младото потомство за стабилно бъдеще. "
 Ученици против климатичните промени: Ще променим ориста на човечеството
Ученици против климатичните промени: Ще променим ориста на човечеството

" Независимо дали ви харесва или не "

Изпълнителният шеф на интернационалната неправителствена организация Oxfam Уини Бянима акцентира: " Нашите деца излизат от учебно заведение, казвайки, че сме ги провалили. Това е типа изясненост и сила, от които се нуждаем в този момент. "

Обаче министрите на образованието във Англия и Австралия осъдиха стачките на учениците, а някои коментатори бяха сериозни. Маделин Грант, която преди е била част от мозъчния концерн Институт по стопански въпроси, попита: " Колко общително е да изливаш похвали върху децата, които фундаментално бъркат? "

Тунберг разгласява отговор във " Facebook " към " хората, които желаят от нас да се върнем в учебно заведение ". " Любимият мотив тук в Швеция и на всички места другаде е, че няма значение какво вършим , тъй като всички сме прекомерно дребни, с цел да променим нещата. Но петък беше най-големият ден на световни дейности за климата съгласно 350.org ", разяснява тя.

" Хората не престават да ме питат " какво е решението на климатичната рецесия ". Те чакат от мен да знам отговора. Това е цялостен парадокс , защото няма " решения " в границите на актуалните ни системи . Ние се нуждаем от напълно нов метод на мислене . Политическата система, която вие (възрастни) създадохте, е центрирана напълно върху конкуренцията . Вие мамите, когато можете, тъй като всичко, което има значение, е да печелиш . Това би трябвало да завърши . Трябва да стартираме да си сътрудничим и да споделяме оставащите запаси на тази планета по обективен метод . Ние просто препредаваме думите на науката. Единственото ни условие е да започнете да се вслушвате в тях и по-късно да започнете да действате. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР