Повече не заменяме свободата си! Под този надслов водените от

...
Повече не заменяме свободата си! Под този надслов водените от
Коментари Харесай

Коронавирусът: Абсолютно неприемливо е обществен срещу частен интерес

Повече не заменяме свободата си! Под този надпис водените от Ричард Алибегов и Емил Коларов браншови организации на заведенията пратиха, в която главният акцент е следният (дословен цитат): " Абсолютно недопустимо е каквото и да е стягане на ограничения, обвързвано със заведенията! "
Разбира се, в случай че някой не е схванал, за ковид става въпрос. От шест седмици насам и към този момент седма болестта COVID-19 в България се усилва. За да престане това, би трябвало да има групов имунитет. Той може да се реализира по два метода – посредством всеобща имунизационна акция, което се прави, само че не може да се направи за ден-два, и посредством прекосяване на вируса през 7-8 от 10 души в България, с всичките рискови от това последствия, които ще обиден Бог знае какъв брой хора – гибел, отключване на други болести, надалеч по-дълго възобновяване, в сравнение с при грипчета, както и насърчаване на разновидности на вируса, които ще проточат ефикасното създаване на групов имунитет. Но даже и да махнем здравните последствия на това да изпробваш една нова болест върху себе си, до момента в който всички се накихаме и накашляме един-друг, отново ще мине време.
Извън груповия имунитет, има и различен метод да сме свободни – настоящо налично лекарство против ковид. Засега този вид е по-далечен даже от първите два, въпреки че вяра има – времето обаче е все ъгъл!
Как се заразяваме? Като издишваме вирус, като го изкашляме и изкихваме. Най-голям надлежно е рискът да седим дълго време в затворено помещение без маски и без добра вентилация, тъй като там издишният, изкашляният и изкиханият вирус най-дълго и в най-голямо количество се задържа във въздуха и има максимален късмет някой още здрав да го лапне. Съответно, когато болестта от COVID-19 пораства, най-логичното нещо е всички места, отговарящи на тези условия и които не са от сериозна значимост за съществуването ни, да бъдат затваряни! Да се пречи допустимо най-вече на по-голямо събиране на хора за по-дълго време на такива места!
Понеже обаче е разбираемо работещите при изискванията, изброени в по-горния абзац, да страдат от затваряне и преустановяване на бизнеса им, също толкоз обикновено е страната да ги подкрепя, с цел да могат да устоят. Абсолютно недопустимо е да не ги подкрепя! Ако не го прави, безусловно недопустимо е да не попитам организациите на тези работещи хора следното: Вие като нямаше ковид, това ръководство подкрепяхте ли го? Ако не сте, бяхте ли безразлични? А в този момент ще го подкрепите ли отново - че идват избори? Не за друго, ами тъй като както се видя от тази пандемия, всички сме доста мощно свързани и като не си давахме сметка за това, в този момент сърбаме попарата. И тъй като животът е гнусен, някои сърбат повече, тъй като като е трябвало да оценят свободата си и да се грижат за нея като преди всичко се погрижат като положителни жители по какъв начин се ръководи и развива нещото, което назоваваме страна, купонът е бил НА ШЕС!
Разбира се, може господин Алибегов, господин Коларов и членуващите в организациите им доста интензивно да са се борили България да не бъде най-корумпираната страна в Европа, да бъде с по-добро опазване на здравето, което не се точи от клинични пътеки, да има работещи прокуратура и съд, които да опазват обособените хора и обществото, с цел да има страна, а не да си затварят очите за грандиозните схеми на едро, посредством които шепа хора прелестно си живеят на гърба на всички ни. Аз най-малко не съм схванал, в случай че е било по този начин на равнище отрасъл – моите дълбоки извинения, в случай че съм позволил неточност и съм пропуснал по какъв начин господин Алибегов и господин Коларов се включват дружно с членовете на своите организации в достатъчното на брой митинги изключително през последните години и не се отхвърлят, до момента в който не променим България към по-добро, с цел да може в неприятно (като коронавируса) трудът от положителните времена да ни се отплаща.
Всичко казано дотук се отнася за асоциациите и сдруженията на - най-много във връзка с гражданската им позиция и грижа по какъв начин се ръководи страната! За фитнесите най-малко има едно смекчаващо събитие по отношение на ковид - надали там ще стъпи човек със признаци, обаче и преди да развиеш признаци (до 48 часа) си инфектиран, в случай че към този момент си коронавирусът е влезнал в тялото ти.
Специално и за туроператорите, които подскочиха до небето поради по-крутите ограничения против Занзибар (задължителна 14-дневна карантина при връщане от пътешестване до тази дестинация) - изрично такива следва да има! Друг е въпросът за метода на въвеждане на такива ограничения - може да прочетете два параграфа по-нагоре за грижата по какъв начин се ръководи страната и какъв брой Ви интересуваше и Вас това ръководство. А с изключение на против Занзибар, международна акция се води и против Северна Корея, да не се изненадате нещо.
И с цел да не се усещат господин Алибегов и господин Коларов, моловете, фитнесите и туроператорите нещо нарочени, лекарите, медиците и учителите, които в този момент желаят затваряне, имунизираха ли се, когато им беше ред? Защото на тях им се даде опция първи да го сторят, освен това с ваксини, които построяват имунитет за към 40-тина дни! И им беше дадена опция още от януари, когато наклонността на разпространяване на ковид беше низходяща.
Думата обаче е за свободата. Аз по душа съм демократ, пък и се смятам за удобен – по тази причина предлагам следното. Който счита, че COVID-19 не му е приоритет в живота заради една или друга причина, да вземе да подпише нотариално заверена декларация, че отхвърля да бъде лекуван в болница при положение, че пипне болестта и се постанова да бъде приет в болница. Разбира се, за задачата ще би трябвало да променим законодателството, може би и Конституцията, да излезем от някой и различен интернационален контракт – само че като има публичен консенсус, за какво пък не? Нали всеобщо сме съгласни, че българинът е индивидуалист – да я караме тогава самостоятелно! И щастието ще е цялостно – до идващия проблем от мащаба на ковид! Или до момента в който ти дотрябва кола за спешна помощ и болница!
п.п. Предвид заканите по какъв начин ще има митинги до дупка поради затваряне на бизнеси, дано въпросните бизнеси не се безпокоят - като достигнем по 5000 и нагоре публично открити случаи дневно, хората сами ще почнат да се лимитират. Винаги става по този начин - когато ти пристигна до главата, и акълът ти идва!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР