Повече лекари на избираеми позиции има в листите на партиите

...
Повече лекари на избираеми позиции има в листите на партиите
Коментари Харесай

Георги Кючуков и Хасан Адемов отново искат да са депутати. Кандидат е и доц. Мангъров

Повече лекари на избираеми позиции има в листите на партиите и обединенията за изборите на 27 октомври. Някои от претендентите обаче са сменили партиите, досегашни депутати пък ще разчитат единствено на преференциален избор, а след къса пауза още веднъж се кандидатират ветераните доцент Георги Кючуков („ Обединена левица “) и доктор Хасан Адемов („ Алианс за права и свободи “).   

Проф. Костадин Ангелов още веднъж е лидер на листата  ГЕРБ-СДС във Велико Търново, само че анестезиологът доктор Красимир Събев този път е втори в листата на ГЕРБ в Смолян. Втори е и сътрудника му доктор Иван Червенков, само че в Пловдив област. Доц. Лъчезар Иванов е четвърти в 25 МИР-София, където лидер е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, а някогашният зам.-министър на опазването на здравето Адам Персенски е четвърти в листата на ГЕРБ в Кърджали. Общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Койчев е 13-ти в листата за кандидат-депутати в 24 МИР-София.

От ПП-ДП във Варна доктор Ивайло Митковски е втори, а доцент Антон Тонев – трети. Той е и 22-ри в листата в 23 МИР-София. Бившият шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова и някогашен ръководител на Надзорния съвет на НЗОК доцент Васил Пандов е трети в 23 МИР-София. От листите отсъства доктор Таня Андреева, а ръководителят на здравната комисия доктор Александър Симидчиев е пети в 25 МИР-София и за разлика от последните избори не е лидер на листа в София-област, а е подложен чак на 7-мо място измежду претендентите на ПП-ДБ.

Доц. Джевдет Чакъров води листите на „ Алианс за права и свободи “ в Бургас и в Силистра; доктор Месут Рушид, експерт кардиолог, е номер 2 във Варна, кинезитерапевтът Юсеин Вейселов лидер на „ Алианса “ в Габрово. Д-р Хасен Адемов още веднъж се кандидатира за народен представител и е трети в листата в Разград.

 От ДПС-Ново начало са предпочели да слагат в листите си повече икономисти, депутати и адвокати, в сравнение с лекари. Така оралният хирург и имплантолог Столе Зафироски  8 във Варна от ДПС-Ново начало, а на 5-то място в Монтана е общопрактикуващият доктор доктор Красимир Манасиев.

Проф. Андрей Чорбанов води листата на Има Такъв Народ във Велико Търново и в Пазарджик. Водачът на листата във Враца е Иван Руменов Клисурски магистър в професионално направление " Медицина ", има и подготовка по Здравен мениджмънт. Урологът доцент Силви Кирилов още веднъж е включен влистата на Има Такъв Народ в Хасково и в 24 МИР-София.

Неврологът доцент Георги Кючуков е претендент от „ Обединена левица “ във Варна, само че е подложен чак на 5-то място в листата. Той обаче е лидер на листата на „ левицата “ в Кърджали. Лекарят по дентална медицина Иван Ибришимов пък води листата на „ Обединена левица “ в Кюстендил. В 23 МИР-София под номер 26 в листата на „ Обединена левица “ е доктор Атанас Мангъров.

Д-р Лидия Стойкова-Чорбанова, която беше шеф на кабинета на служебния министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, в този момент води листата на „ Обединената левица “ в Смолян.

Членовете на парламентарната комисия по опазване на здравето от „ Възраждане “ Маргарита Генчева е лидер на листата в Силистра, а Маргарита Махаева е втора в 25 МИР София. Катя Панева от ПП-ДБ пък е втора в Хасково и трета в Пловдив. Валери Лачовски от ГЕРБ-СДС е втори в Плевен, а Надя Петрова е втора в листата на ДПС-Ново начало в Монтана. В същата листа на така наречен

Бившият здравен министър д- Петър Москов води листата на КП „ Синя България “ във Варна, а тогавашният му заместител доктор Ваньо Шарков е трети във Видин и трети в 23 МИР-София. Д-р Тина Георгиева, помощник в МУ-София е втора в листата на „ Синя България “ в Монтана.

Д-р Валентин Любенов Павлов е доктор по дентална медицина, практикуващ в гр. Перник. Води листата на „ Синя България “ в Перник. Специалистът по по вътрешни заболявания и ендоскопии доктор Йосиф Новаков е лидер на листата на „ Синя България “ в града и втори в листата за Русе.

Стоматологът Иван Антикаджиев е лидер на листата на „ Свободни гласоподаватели “ в Ловеч и 23 МИР-София.

Ортопед-травматологът в МБАЛ “Св. Анна ” Варна доктор Любиша Блажевски, който на предходните избори беше претендент от ПП-ДБ във Варна, а в този момент е лидер на листата на партия Величие в Бургас и на четвърто място във Варна.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР