Повече кучета са осиновени от приютите на ОП "Екоравновесие" през

...
Повече кучета са осиновени от приютите на ОП "Екоравновесие" през
Коментари Харесай

През 2020 има ръст на осиновените кучета от приютите на Екоравновесие

Повече кучета са осиновени от приютите на Оперативна програма "Екоравновесие " през 2020 година, оповестяват от пресцентъра на Столичната община.

През предходната година осиновените кучета са 1321, като за съпоставяне през 2019 година техният брой е бил 945. Отчетеният растеж от "Екоравновесие " отдават на целенасочената работа в посока осиновяване, както и на обичайната акция "Осиновявай, не купувай " и не на последно място на доброволците от сдружението "Бандата на 1500 ", показват от "Екоравновесие ". През предходната година благодарение на Щройнерхилфе Бугариен са открити осиновители на кучета в Германия.

Екипите на Оперативна програма "Екоравновесие " са прибрали през миналата година 3450 кучета, като от тях, откакто са кастрирани 1499, са върнати назад на местата, от които са взети. Доброволно от притежатели, заради неспособност да се грижат за домашните си любимци през предходната година за настаняване в подслон са предадени 130 кучета.

В общинската ветеринарна клиника "Връбница " за лекуване са постъпили 351 кучета. Продължава и акцията за безвъзмездна кастрация на дворни кучета, като задачата е да се понижи популацията и рискът от изхвърляне на дребни кученца, осведомят от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР