Повече контрол за по-чист въздух – за това се разбраха

...
Повече контрол за по-чист въздух – за това се разбраха
Коментари Харесай

Повече контрол за по-чист въздух

Повече надзор за по-чист въздух – за това се схванаха ръководещите на полемика по казуса. Министърът на околната среда и водите  Нено Димов  отново уточни битовото отопление като главен източник на замърсяване с фини прахови частици. 

Екоминистърът уточни и главните дейности, които могат да създадат въздуха по-чист. Сред тях са ясни условия към наличието на пепел и сяра в горивата, които се продават за битово отопление. И още – влажността на дървата за огрев би трябвало да бъде по-ниска.

Ако едно дърво е съхнало година, година и половина излъчванията на нездравословни субстанции във въздуха могат да паднат до 40 %. Необходими са и наказания за тези, които замърсяват въздуха на пътя. И по-високи условия към опаковките на продуктите, които купуваме.



Малките общини към момента подценяват казуса с мръсния въздух. Монтана е един от неприятните образци. Освен битовото отопление въздухът става все по-тежък и сложен за дишане поради безконтролното обособяване на нездравословни газове от дизеловите коли със свалените катализатори.

Според транспортния министър  Ивайло Московски  лисата на катализатор е съществено нарушаване и би трябвало да има строги наказания.

В борбата за по-чист въздух през днешния ден в Русе се появиха цветни противогази. Необичайната акция е дело на анонимна група, която е решила по този метод да даде повече публичност на проблемите с околната среда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР