Повече хора в България ще могат да се обучават в

...
Повече хора в България ще могат да се обучават в
Коментари Харесай

ЕИФ подкрепи с 2,5 млн. евро ИТ обученията в Телерик Академия


Повече хора в България ще могат да се образоват в областта на ИТ в Телерик Академия
(снимка: Телерик Академия)

Европейския капиталов фонд и Телерик Академия подписаха съглашение за гаранционно портфолио в размер до 2, 5 млн. евро в поддръжка на курсистите, които   развиват своите ИТ умения в просветителната институция . Споразумението обгръща портфолио от разсрочени обучителни такси.

Гарантът е подсилен от пилотния гаранционен механизъм за умения и обучение на Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) към Европейската комисия, прецизираха от Телерик Академия, която преди четири години се (след придобиването на Телерик) и се развива като независима организация.

Новото съглашение и партньорството с Алианц Банк България ще разрешат на Телерик Академия да продължи да предлага на курсистите си опция за разсрочено възнаграждение на таксата за образование за определената стратегия. Това, дружно с достъпността на онлайн образованията, отваря нови благоприятни условия за надграждане и развиване на уменията пред курсисти от цяла България, подчертаха от Академията.

В допълнение към техническите умения, курсистите в Телерик Академия минават през образования по така наречен, получават непрекъсната поддръжка и менторство, както по време на програмата, по този начин и след довеждане докрай, с цел да започват сполучлива ИТ кариера.
още по тематиката
„ ИТ уменията са основни за сполучливата кариерна реализация, изключително през днешния ден, когато работим от домовете си. Споразумението ще е в помощ на курсистите по пътя към тяхната кариерна реализация и ще насърчи растежа на локалната ИТ екосистема ”, разяснява Роджър Хавенит, заместител изпълнителен шеф на ЕИФ.

Над 1100 курсисти ще получат по-лесен достъп до ИТ образования, с цел да усилят опциите си за кариерно развиване в бъдеще, уточни Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската капиталова банка (ЕИБ). Споразумението е първото в България по пилотната самодейност за умения и обучение на ЕФСИ.

„ За нас, като първата организация в района, сполучливо минала строгия развой на оценка на ЕИФ, с цел да стане част от пилотната самодейност за умения и обучение на ЕФСИ, това е голямо доказателство за бурното ни развиване през последните четири години от отделянето ни в независима компания ”, акцентира Александра Мечкова, основен изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Пилотният гаранционен механизъм за умения и обучение на Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) е самодейност за дългово финансиране, предопределена да подтиква вложенията в образованието, образованието и уменията – като част от решението по какъв начин повече хора да намерят работа и да се откри отговор на изменящите се потребности на европейската стопанска система.

ЕИФ ползва пилотната стратегия от името на Европейската комисия и като такава, тя се възползва от бюджетната поддръжка на Европейския съюз по Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), главен дирек на Инвестиционния проект за Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР