Повече хора пътуват за Деня на благодарността, отколкото за всеки

...
Повече хора пътуват за Деня на благодарността, отколкото за всеки
Коментари Харесай

Какво предстои за пътниците по време на Деня на благодарността 2023

Повече хора пътуват за Деня на благодарността, в сравнение с за всеки различен празник в Съединени американски щати, и те потеглят на път или се качват на самолети, започващи съвсем седмица по-рано. Петък — 17 ноември тази година — нормално се смята за началото на празничния сезон за пътувания, който се простира до вторника след празника, 28 ноември тази година.

Това към този момент беше рекордна година за пътувания: Администрацията по сигурността на превоза е видяла седем от 10-те най-натоварени дни в своята история през 2023 година, сподели админът Дейвид Пекоске. TSA чака да ревизира повече от 30 милиона пасажери през интервала, съгласно известие за вести, отбелязвайки, че трите най-натоварени дни исторически са били вторник и сряда преди Деня на благодарността и неделята след него.

И недейте очаквайте пролонгация по пътищата - множеството американци ще стигнат до ваканционната си дестинация с кола. Повече от 55 милиона души се чака да се насочат на най-малко 50 благи до своята дестинация за Деня на благодарността сред сряда, 22 ноември и неделя, 26 ноември, а повече от 49 милиона от тях ще карат, съгласно AAA. Организацията предвижда, че тази година ще забележим третия максимален брой пътувания за ваканционния сектор от 2000 година насам, отбелязвайки връщане към равнищата отпреди пандемията.

съгласно комерсиалната група Airlines за Америка, броят на полетите ще нарасне в събота, 18 ноември и неделя, 19 ноември, преминавайки от почти 39 055 полета до 44 147, съгласно Федералната авиационна администрация.

Пътуването обичайно е по-леко в понеделник преди Деня на благодарността спрямо други дни покрай празника, само че United Airlines означи в известието си, че пътуванията в ненатоварените дни стават по-пълни спрямо 2019 година – посредством частично на отдалечената работа. Авиокомпанията сподели, че търсенето в понеделник преди Деня на благодарността е повишено с близо 10% спрямо 2019 година – до момента в който за разлика от тях търсенето в сряда преди Деня на благодарността е повишено единствено с 3%. Все отново FAA споделя, че повече от 46 000 полета са планувани за понеделник, 20 ноември - повече от събота или неделя, само че доста по-малко от пиковия ден за пътешестване, сряда.

Във вторник, 21 ноември, TSA планува да ревизира 2,6 милиона пътници; FAA предвижда повече от 48 000 полета за деня.

Денят преди Деня на благодарността: сряда, 22 ноември

Ако пътувате в сряда преди Деня на благодарността, ще имате доста компания. Федералната авиационна администрация споделя, че това е денят, в който са планувани най-вече полети – 49 606 от тях в Съединени американски щати, с цел да бъдем точни.

TSA чака да ревизира 2,7 милиона пасажери в сряда, а комерсиалната група Airlines for America споделя това ще бъде вторият най-натоварен ден от ваканционния интервал за летците.

Сряда е и денят, в който множеството водачи ще потеглят на път, съгласно AAA, базирайки се на данни от компанията за транспортни данни Inrix. Ако през този ден зареждате колата, пробвайте се да се движите преди 11 часа сутринта, сподели групата - най-натовареното време за пътуващите с кола ще бъде сред 14 и 18 часа.

„ Денят преди Деня на благодарността е прочут един от най-натоварените дни по нашите пътища. Пътуващите би трябвало да са готови за дълги закъснения, изключително в и към огромните метрото ", сподели Боб Пишуе, транспортен анализатор в INRIX. „ Да знаете по кое време и къде ще се образува запушване може да помогне за минимизиране на неудовлетвореността от празничния трафик. Съветваме водачите да употребяват приложения за трафик, локални вести от DOT и услуги 511 за актуализации в действително време. “

Ден на благодарността, четвъртък, 23 ноември и Черен петък, 24 ноември. Ако планирате да шофирате, AAA предлага да го извършите преди 10 сутринта или след 17 часа, като най-натовареното време по пътищата се чака да бъде сред 11 и 15 часа.

И до момента в който FAA предвижда повече полети в петък в сравнение с в събота — 44 744, съвсем колкото в неделя, против 41 640 в събота — Airlines for America планове Събота ще бъде петата най-натоварена от сектора за Деня на благодарността.

Ако планирате да ударите рано, and-mortar Черен петък разпродажби на вашата ваканционна дестинация, дайте си отмора, преди да се върнете на пътя за у дома. INRIX споделя, че най-натовареното време за шофиране ще бъде сред 12 и 16 ч., а пътищата ще бъдат по-малко натоварени преди 11 ч. сутринта и след 19 ч.

Събота, 25 ноември, неделя, 26 ноември и понеделник, 27 ноември

Близо 42 000 полета са планувани за събота и съвсем 45 000 за неделя, съгласно FAA. Като цяло Airlines for America съобщи, че чака неделя да бъде най-натовареният ден за пътешестване, с повече от 3,2 милиона пасажери, летящи.

Това е очакване, споделяно от TSA, което планува 2,9 милиона пасажери на самолетните компании да бъдат тествани в неделя, 26 ноември, съгласно TSA. United Airlines също разгласи, че неделя ще бъде един от най-натоварените дни за пътешестване на компанията от преди пандемията. Повече от 517 000 души се чака да летят с полет на United този ден, съгласно известие за вести от компанията, с 60 000 повече от предходната година.

Въпреки че компанията за данни Cirium планува неделя да бъде най-големият ден за пътешестване в година, пасажерите към момента ще пътуват в понеделник – съгласно AAA, „ до момента в който неделя нормално е най-натовареният ден за връщане вкъщи, данните на AAA демонстрират, че понеделник също е известен ден за връщане след Деня на благодарността. “

< p> American Airlines сподели, че неделя ще бъде най-натовареният ден за пътешестване, а понеделник вторият най-натоварен със надлежно 6100 и 6000 излитания. Delta съобщи, че чака пиковите дни за пътешестване през интервала да включват неделя и понеделник, а Airlines for America съобщи, че двата дни ще бъдат надлежно първият и третият най-натоварени за пътешестване със аероплан по време на интервала на пътешестване за Деня на благодарността.

И в случай че мъкнете артикули за вечеря за Деня на благодарността или останки у дома по-късно, TSA сподели, че сте готови за евентуална спомагателна инспекция, в случай че имате храна в ръчния си багаж и знаете какво би трябвало да отиде в чекирана чанта вместо това.

„ Ако можете да го разлеете, разпръснете, напръскате, изпомпате или излеете и е по-голямо от 3,4 унции, тогава би трябвало да бъде в записана чанта “, сподели TSA на уеб страницата си. „ Ако би трябвало да държите продуктите студени по време на пътуването си, пакетите с лед са възможни, само че те би трябвало да са замръзнали и да не се разтопят, когато минават през инспекция за сигурност. “

Пай, пуйка и заряд могат да бъдат пренесени, означи TSA, само че сосът от червени боровинки, соса и виното би трябвало да бъдат тествани. А в случай че носите, организацията предлага да ги опаковате, тъй че да могат елементарно да ги извадите от чантата си, и да ги поставите в кошче за инспекция, когато пристигна ваш ред на контролно-пропускателния пункт.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР