Повече градски автобуси ще се движат в Пловдив. За връщането

...
Повече градски автобуси ще се движат в Пловдив. За връщането
Коментари Харесай

Пускат повече градски рейсове в Пловдив

Повече градски рейсове ще се движат в Пловдив. За връщането на старите написания, понижени по време на пандемията, оповестиха зам.-кметът по превоз Тодор Чонов и шефът на Оперативна програма ”ОКТ ” Георги Стоилов, откакто Общинският съвет гласоподава на сесията предлагането на администрацията за увеличение на средствата за превозвачите.

Компенсациите за компаниите се подвигат паралелно с нарастване на пробега на над 250 рейса по 29 линии. Това ще стане факт, откакто решението влезе в действие.

Мотивът е, че с намаляването на рейсовете поради пандемията компаниите не могат да усвоят държавната дотация, заяви Марица. 

Освен общинските средства на превозвачите, през предходната година страната обезпечи над 7 млн лв.. Общината трябваше да върне 236 000 лв., тъй като нямаше по какъв начин да заплати за понижения брой на курсовете.

Зам.-кметът изясни, че след издаването на заповедта за премахването на Коронавирус разписанието в пиковите часове автобусите ще вървят през 10 минути, а в останалите - през 15. Сега се случва пасажерите да висят на спирката и по половин час.

Според данните на общината компания " Хеброс бус " има през днешния ден по линиите със 7 рейса по- малко. С решението на Общинския съвет компаниите, които вземат участие в консорциума, ще могат да поемат направления, в случай че някой от сътрудниците не се оправя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР