Повече деца в Англия биха могли да получат уелско образование в нова сделка

...
На среща на кабинета на съвета на окръг Поуис във
Коментари Харесай

На среща на кабинета на съвета на окръг Поуис във вторник един съветник каза, че има „много семейства в и около Осуестри, които произхождат от уелско наследство и уелско- говорещо наследство".

Съветникът Пийт Робъртс посочи, че Oswestry има единствения Cylch Meithrin (уелски среден разсадник) извън Уелс.

"Надявам се една от възможностите, че това ни предлага шанс да работим с нашите колеги в Шропшир и други окръзи по границата, за да разширим действително възможността за тези семейства да участват в уелско средно образование“, каза той.

Cllr Робъртс добави че той би искал да „използва това партньорство като начин за напредване на плановете за осигуряване на трансгранична подкрепа за онези семейства, които биха искали да започнат пълно уелско средно образование“.

Родители, живеещи в окръг в В момента Англия може да избере да изпрати децата си в средно уелско училище точно отвъд границата и кандидатурата им вероятно ще бъде приета, ако има достатъчно свободни места.

Ограничение на скоростта от 20 мили в час: Членовете на парламента на Уелс получават „заплашителни съобщения" при внедряването

Ако дадено учебно заведение е превишено абонаментно, съветът ще следва своите критерии за прекомерно абонаментиране и кандидатите, живеещи в непосредствена близост, ще имат приоритет .

Прочетете повече:
Момче получава B на уелски GCSE месеци след бягство от войната в Украйна
Персоналът иска да преподава уелски в Аржентина
Целта за достигане на един милион говорещи уелски е под съмнение , доклад предупреждава

Лидерът на Съвета на Powys Джеймс Гибсън-Уот каза, че четирите области на съвета „не са напълно хомогенни“, но че са изправени пред подобни проблеми.

„Всички сме изправени пред много подобни проблемите и връзките в икономическо и социално отношение между нашите четири области са много обширни и важни“, каза той.

„Мисля, че кабинетът е единен в желанието Powys да бъде ориентирана навън организация за сътрудничество.“< /p>

Меморандум за разбирателство между четирите съвета ще бъде подписан в началото на ноември, ако плановете бъдат одобрени от всичките четири местни власти.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР