Повече деца са били убити в Газа през последните три

...
Повече деца са били убити в Газа през последните три
Коментари Харесай

Повече смъртни случаи на деца в Газа за 3 седмици от общия годишен брой от 2019 г. насам: НПО

Повече деца са били убити в Газа през последните три седмици от общия брой убити в спорове по света всяка година от 2019 година насам, сподели неправителствената организация Save the Children.

Данните, оповестени от неправителствената организация в неделя, базирайки се на палестинските здравни управляващи, демонстрират, че минимум 3324 деца са били убити в Газа от 7 октомври, до момента в който 36 са умряли на Западния бряг.

Продължете да четете

лист от 4 детайла. Западно отразяване на войната на Израел против Газа – пристрастност или непрофесионализъм? Палестинците са наранени от най-тежките бомбардировки, до момента в който войната навлиза във „ втори стадий " Хората маршируват в поддръжка на Броят на жертвите в Газа надвиши 8 000 Може ли Starlink на Илон Мъск да даде интернет услуга на Газа? завършек на списъка

Според отчети на Генералния секретар на Организация на обединените нации за децата и въоръжените спорове, общо 2985 деца са били убити в 24 страни през 2022 година, 2515 през 2021 година и 2674 през 2020 година в 22 страни, Save the Деца споделиха.

„ Смъртта на едно дете е прекалено много, само че това са тежки нарушавания с епични пропорции “, сподели Джейсън Лий, шеф на Save the Children за окупираната палестинска територия. „ Прекратяването на огъня е единственият метод да се подсигурява тяхната сигурност. Международната общественост би трябвало да сложи хората пред политиката – всеки ден, прекаран в спор, оставя деца убити и ранени. Децата би трябвало да бъдат предпазени когато и да е, изключително когато търсят сигурност в учебни заведения и лечебни заведения. “

Изявлението идва, до момента в който Израел продължава напред с разширени наземни интервенции в Газа, до момента в който тежките въздушни бомбардировки не престават. В петък цялата Ивица Газа претърпя съвсем цялостно спиране на връзката в това, което нововъзникващите сметки разказват като нощ на чист гнет и едни от най-тежките боеве от началото на войната.

Още 1000 деца са оповестени за изчезнали в Газа и може да са под руините. Децата съставляват повече от 40 % от повече от 8000 души, за които е доказано, че са били убити в Газа. Повече от 6000 деца са били ранени в Газа от началото на войната.

Като цяло минимум 1400 израелци и задгранични жители също са били убити в Израел, най-много при изненадващата офанзива на Хамас на 7 октомври.

Израел наложи цялостна блокада на линията Газа, затягайки блокадата, наложена от 2007 година насам, прекъсвайки всички доставки на храна, електричество, гориво и вода и допускайки единствено дребни количества помощ през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа с Египет от 21 октомври.

Липсата на електричество, както и дефицитът на гориво за зареждане на генераторите, принуди лечебните заведения да понижат активността си, а здравното министерство разгласи здравната система на Газа в положение на „ цялостен колапс “, което в допълнение заплашва живота на децата, в това число бебетата, нуждаещи се от енергоемки неонатални интензивни грижи.


Болници под опасност

В неделя израелските военни ускориха офанзивите покрай болничното заведение Ал-Кудс в град Газа, откакто подредиха нейната „ незабавна “ евакуация.

Палестинското общество на Червения полумесец (PRCS) съобщи в неделя, че е получило „ съществени закани “ от израелските сили за „ неотложно изтегляне “ на болничното заведение Ал-Кудс в региона на Тал ал-Хава в град Газа. Нападенията в региона на болничното заведение продължиха през целия ден.

Ал Джазира беседва с шефа на болничното заведение, който споделя, че няма причина Израел да нападна оборудването или регионите наоколо.

„ Няма полицейско наличие в болничното заведение, никакво военно наличие, въобще нищо. Само хиляди палестинци тук, доста от които са изгубили домовете си. Хиляди други търсят заслон в учебните заведения на UNRWA “, сподели той.

„ Израел се прицелва във всяка една постройка към болница Ал Кудс. Защо по този начин? Никой не знае. “

PRCS заяви, че сега болничното заведение дава грижи на стотици ранени пациенти. Около 12 000 разселени цивилни, болшинството от които са деца и дами, също са потърсили леговище в постройката на болничното заведение.

„ Повтаряме – невероятно е да евакуираме лечебни заведения, цялостни с пациенти, без да застрашим живота им “, сподели Тедрос Адханом Гебрейесус, шеф на Световната здравна организация (СЗО), на X.

Палестинците упрекнаха Израел за детонацията в арабската болница Ал-Ахли, която умъртви близо 500 души на 17 октомври. Израел отхвърли да носи отговорност.


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР