Повече часове по компютърно моделиране ще бъдат включен в програмата

...
Повече часове по компютърно моделиране ще бъдат включен в програмата
Коментари Харесай

МОН актуализира ИТ програмата за големите и малките ученици

Повече часове по компютърно моделиране ще бъдат включен в програмата за дребните възпитаници, до момента в който тези в гимназиите ще наблегнат върху проучването осведомителни технологии

Това излиза наяве от плановете за обновени образователни стратегии , които са оповестени на уеб страницата на Министерството на образованието и науката.

В  III и IV клас ще се провеждат под формата на смесен урок, в който учениците получават нови познания и извършват и на практика задания . В плана за III клас е подложен акцент върху ръководството на потребителски профил и умеенето на учениците да споделят подготвени планове в онлайн среда за образно блоково програмиране.

В област на подготвеност “Информация ” предпочитано са заложени умения, свързани със опазване на информацията в цифровите устройства във тип на файлове, които може да се съхраняват в папки. Премахната е като предстояща подготвеност „ разказване на познати геометрични фигури “.

В новата стратегия за IV клас тематиките резервират същите съществени области на компетентности и цели за учениците. Те ще преглеждат въпроси, свързани с информация, цифрова еднаквост, работа във образна среда , ръководство на програмируеми устройства и основаване на просветителни игри. Отпадат понятията „ данни “ и „ мерни единици “ за премерване на информацията, които по принцип са заложени в образователните стратегии по предмета „ Компютърно моделиране и осведомителни технологии “ в прогимназиален стадий и е по-удачно да се преглеждат в V или VI клас .

Учениците от VII и X клас ще учат тематика „ Програмиране и изкуствен интелект “ в часовете по осведомителни технологии. Осмокласниците ще развиват умения за основаване на поръчка за търсене при взаимоотношение с „ умни “ сътрудници , основаване на програмни указания на скриптов език, решение на ясни и добре дефинирани задания и използване на програмни указания на скриптов език , решение на нови, само че аналогични и сходни с решавани преди този момент задания.

По-големите възпитаници ще се изправят пред предизвикването да откриват зависимости в набор от данни благодарение на вградени функционалности, да задават поръчки към средства с изкуствен интелект, както и да работят със датчици в цифровите устройства и приложения, които генерират огромни количества данни, които се употребяват за трениране на системи с изкуствен интелект .

В VII  клас ще отпаднат заниманията , които са свързани с инсталирането на драйвери на съответно устройство, знания за графични файлови формати за издание в интернет и други В X клас отпадат дублирани действия с тези на деветокласниците, като да вземем за пример работа с формуляри и циркулярни писма.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР