Повече Борисов като премиер не е възможен. Това беше вотът

...
Повече Борисов като премиер не е възможен. Това беше вотът
Коментари Харесай

Манолова: Депутатите не са армия от наемници, както Борисов си ги представя

Повече Борисов като министър председател не е вероятен. Това беше вотът на българския народ – „ червен картон “. Хората напълно умно разпределиха силите в Народното събрание, тъй че той повече да не може да бъде министър председател. Борисов не осъзнава, че към този момент не е в позицията на човек, който да дефинира дневния ред на Народното събрание и на българския народ. Има конституционна процедура и се чака той да предложи кабинет. Тогава самичък ще се увери, че няма поддръжка, че е в изолираност и нито една от парламентарно показаните партии не желае да го поддържа.

Това съобщи Мая Манолова от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Нека да изчакаме втората политическа мощ – Слави Трифонов. Със сигурност той ще извърши своето обвързване към Конституцията, добави тя.

В последните шест-седем месеца Борисов за повторно се пробва да употребява Конституцията за избавително въже, което да го задържи на власт. За да се свика Велико Народно заседание би трябвало да има парламентарен план. Не е съществено това да се случи без публичен спор. Видяхме първия му опит с недоносчето, което внесе в Народното събрание и не получи никаква поддръжка от нито един заслужен конституционалист или правист. С Велико Народно заседание той ще остане министър председател, жестоко погазвайки всевъзможни правила и вота на българския народ, сподели още Манолова по отношение на апела на Борисов да се свика Велико Народно заседание.

Относно поръчката на ръководителя на ГЕРБ, че ще „ даде “ 10 депутата, които да поддържат партията на Слави Трифонов, Манолова съобщи, че депутатите не могат да се отдават на консигнация и чартърен. Няма по какъв начин депутатите да са войска от наемници, както Борисов си ги показва. Те показват волята на своите гласоподаватели. Неприемливо, обидно и неглижиране на Конституцията е да се трансферират депутати от единия до другия завършек на политическия набор на Народното събрание, акцентира тя.

От „ Изправи се.БГ “ ще внесем законопроектите, които сме дали обещание на българските жители. Те чакат да има цялостна проверка на това по какъв начин Борисов харчеше обществени пари в тотално нарушаване на финансовите правила. Ще създадем парламентарна Комисия по проверката и в обсега й ще са черните каси на властта – „ Автомагистрали “, „ Монтажи “, ДКК, ББР, предприятието за ръководство на язовирите, Държавния ВиК холдинг. Ще предложим промени в Закона за изключителното състояние, с цел да подкрепим с по една депутатска заплата всички микропредприятия с намалял оборот поради пандемията, сподели още Манолова.

По думите й държавното управление на Борисов и ЦИК са създали всичко допустимо да саботират машинното гласоподаване и вота на българите зад граница. Това бяха следващите купени и манипулирани избори. Ще предложим промени в Изборния кодекс за незабавна промяна на ЦИК и на Михаил Константинов като ръководител на Информационно обслужване, съобщи Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР