Повече американци вярват, че кандидат-президентката на Демократическата партия Камала Харис

...
Повече американци вярват, че кандидат-президентката на Демократическата партия Камала Харис
Коментари Харесай

Американците вярват повече на Харис, отколкото на Тръмп в сферата на икономиката

Повече американци имат вяра, че кандидат-президентката на Демократическата партия Камала Харис би водила по-добра икономическа политика, в сравнение с номинацията на републиканците Доналд Тръмп. Това излиза наяве от изследване на " Файненшъл таймс " и Ross School of Business на Университета в Мичиган, което се организира всеки месец от към година насам.

За първи път демократ излиза отпред във краткотрайното класиране - Харис получава утвърждението на 42% от интервюираните 1001 регистрирани гласоподаватели, до момента в който Тръмп се радва на утвърждението на 41%. Въпреки че разликата е дребна, данните сигурно би трябвало да тревожат лагера на десния популист - резистентен стандарт измежду американското общество, натрапен след Паниката от 1893 година (най-тежката икономическа рецесия в Съединени американски щати преди Голямата депресия), гласи, че републиканските президенти са по-дисциплинирани във фискалната си политика, до момента в който демократите безразсъдно помпат бюджета със обществените си стратегии. Показателно е, че при последното изследване на двете организации Байдън е имал със 7% по-малко поддръжка от Харис (Тръмп още веднъж е разполагал с 41%). 

Американците към момента акцентират инфлацията като най-важния фактор, въз основа на който ще изберат за кого да гласоподават на вота през ноември. Проучването демонстрира, че единствено 19 % от гласоподавателите считат, че през днешния ден са по-добре, в сравнение с когато Байдън встъпи в служба през 2021 година Но съгласно изследователите Харис може да успее да се дистанцира от Байдън по икономическите въпроси. Цели 60 % от интервюираните показват, че тя би трябвало или да се откаже изцяло от икономическата политика на президента, или да " направи огромни промени "  в неговата платформа. 

Все отново Харис не води на Тръмп по всички стопански индикатори. Значителна е дистанцията сред двамата, що се отнася до въпроса кой евентуален президент би бил по-добър за персоналните финанси на гласоподавателите - 42% против 33%. 43% от интервюираните пък са по-склонни да подкрепят републиканеца в икономическите връзки на Съединени американски щати с Китай, единствено 39% разчитат повече на демократката. 

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР