Повдигнато му е обвинениеПрокуратурата повдигна обвинение на задържания за оскверняването

...
Повдигнато му е обвинениеПрокуратурата повдигна обвинение на задържания за оскверняването
Коментари Харесай

До 3 години затвор може да получи мъжът, поругал гроба на патриарх Неофит

Повдигнато му е обвиняване

Прокуратурата повдигна обвиняване на арестувания за оскверняването на гроба на патриарх Неофит. Той е измамен под отговорност за опозоряване гроб на мъртвец, за което законът планува до 3 години затвор, пробация или санкция до 10 000 лв.. 

Това оповестиха на брифинг представителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев и заместител началникът на 1 районно управление (на МВР) комисар Георги Гечев.

" За 4-5 часа лицето беше арестувано. Мъжът е 37-годишен, незнаен на полицията досега. Лицето води бездомнически метод на живот. Мъжът има забележими психологични отклонения. Материалите по случая са изпратени към Софийска районна прокуратура “, осведоми Гечев.

" За това действие законът планува наказване до 3 години отнемане от независимост или пробация и санкция от 5 000 до 10 000 лв. “, посочи той.

Утре ще бъде импортирано искане той да бъде оставен за непрекъснато в ареста. Възложена е и експертиза за психологичното му положение, защото няма писмени доказателства в тази посока. От прокуратурата оповестиха, че в случай че се откри, че мъжът е неуравновесен, ще бъде препоръчан за наложително лекуване.

" Събрани са задоволително материали по случая. Повдигнати са му обвинявания. Лицето е арестувано с мярка до 72 часа. По делото не са налични писмени данни или такива за психологичното положение на лицето. На причинителя ще бъде направена съдебно-медицинска експертиза “, сподели представителят на СГП Николай Николаев.

" Лицето обитава, където откри. Хванат е в региона на НДК, не е оказал опозиция, не споделя за какво го е направил. Апелирам записите първо да ни се дават на нас, по-късно да се дават на медиите ", сподели още той. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР