Повдигнато е обвинение на собственика на цеха в пазарджикото село

...
Повдигнато е обвинение на собственика на цеха в пазарджикото село
Коментари Харесай

Повдигнато е обвинение на собственика на цех в Калугерово, зареждал нелегални фабрики за цигари

Повдигнато е обвиняване на притежателя на цеха в пазарджикото село Калугерово, който е зареждал с тютюн четирите незаконни заводи за произвеждане на цигари, разкрити предходната седмица.

Обвинението против 38-годишния мъж е за това, че е държал 1700 кг незаконен тютюн. В хода на следствието е открито, че като притежател на мандрата в Калугерово той е провел на територията й и завод, в който се е правило нарязването и обработката на тютюна, доставен след това за четиритете заводи в Горна Оряховица, Тутракан и Дупница.

Обвиняемият е в ареста за 72 часа, като следва да бъде поискано от съда да му бъде наложена непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Предвиденото от закона наказване за закононарушението, за което мъжът е упрекнат, е от две до осем години отнемане от независимост.  

В началото на седмицата Пловдивският областен съд остави в ареста останалите 19 арестувани при огромната полицейска интервенция. Според проверяващите, във всяка от фабриките, работили близо две години, са се произвеждали по 100 хиляди кутии цигари дневно, а вредите са за милиони левове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР